Élet-Stílus

Az öt legjobb kalandtúra-videó

A Guardian összeválogatta a legizgalmasabb és legnépszerűbb felvételeket.

A cikk olvasása előtt érdemes venni egy mély lélegzetet, és kézbe venni egy csésze forró, nyugtató kamillateát. Az összeállítást azoknak ajánlják, akik szeretik az izgalmakat.

Espen „madárember” Fadnes egy hegy tetejéről ugrik le a norvégiai Strynben, és repül egészen az aljáig. A szárnyas ruhában repkedő emberek új sportja kétségtelenül az egyik legőrültebb manapság.

Egy orosz hírportál iPad-applikációjának népszerűsítésére kezdett bele Cody White abba a videoprojektbe, melyben szó szerint megérinti egész Oroszországot. Olajcsövek, űrrakéták, kazánházban dolgozók. Cony teljesíti küldetését.

JP Auclair, kanadai síelő száguld végig Rossland és Nelson város között Brit Columbiában, kihasználva minden egyes hóval fedett négyzetcentimétert.

Pápua Új-Guinea távoli szigeteit és falvait mutatják be Michael Fletchers filmszerű jelenetei. A felvételek valóban lenyűgözőek.

Jimmy Chin fényképész szerint rengeteg, történelembe illő hegymászóbravúr történt már és fog még történni a Yosemite Nemzeti Parkban, Kaliforniában – mondta ezt, miközben egy hihetetlenül magas hegy tetején épp kötéllel biztosította ki magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik