Az eper ugyanis a szakemberek állítása szerint emberi fogyasztásra egyelőre tökéletesen alkalmatlan, azért készítették, hogy segítségével még többet megtudhassanak a biológiáról. Génmanipulált gyümölcs, ami azt jelenti, hogy egy laborban hozták létre úgy, hogy a meglévő génkészletéhez hozzáadtak más fajok génjeiből (vagy épp elvettek belőle).
Tényleg létezik – Forrás: http://dirtymartini.files.wordpress.com
A kék eper esetében a kutatók az Északi-sarkon honos lepényhal egyik génjét használták, ami a hal szervezetében természetes fagyállóként működve, megvédi a jeges víztől. Az eper ennek hatására nem romlik olyan gyorsan, tovább bírja a hűtőben, ráadásul ritka kék színben pompázik.
A kutatók figyelmeztetnek, hogy bár a kék eper roppant látványos – és épp emiatt rengeteg megkeresést kapnak, hogy azt kereskedelmi forgalomba hozzák – az emberek még jó darabig nem élvezhetik a gyümölcsöt, mert az jelen állapotában újfajta allergiákat okozhat és az emberi szervezetre káros mérgeket tartalmaz.