Élet-Stílus

Szőlő, mint a „szív őre”?

Számos olyan ételt fogyasztunk, melyről talán nem is sejtjük, hogy megvédik testünk motorját. Nézze meg, mik ezek!

Hal

A halról köztudott, hogy nagyon egészséges étel, s bizony szívünk barátja is. A tengeri étel rendkívül gazdag omega-3 zsírsavban, amellyel csökkenthető a szívpanaszok kockázata.

Paradicsom

Közismert tény a paradicsomról, hogy megöli a rákos sejteket. Emellett segít megelőzni az agyvérzést, valamint a szívinfarktus kockázatát is csökkenti.

Bab

A hüvelyes, így a bab is, védő hatású növényi tápanyagokban gazdagok, csökkentik és stabilizálják a vércukorszintet, ezáltal segítenek megelőzni az infarktust.

Cseresznye

Nem csak a zöldségek és sós ételek óvják testünk motorját, gyümölcsök is betöltik ezt a védő funkciót. A cseresznyében például olyan növényi festékanyag vannak, melyek segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

Szőlő

A kék szőlő teli van flavonoidokkal, ami csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát mivel, megakadályozza a vérrögök és a vérerek falán a lerakódások képződését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik