Élet-Stílus

Kaszálnak a virágárusok Valentin-napon

Húszmillió eurós forgalmat hoz a szerelmesek napja az osztrák főváros kiskereskedői számára.

A Bécsi Gazdasági Kamara legfrissebb felmérése szerint tíz párkapcsolatban élő bécsi közül hét számíthat kedvesétől valamilyen apróságra február 14-én. A megkérdezettek kétharmada virággal – elsősorban vörös rózsával – lepi meg párját, a többiek bonbonnal, parfümmel, romantikus vacsorameghívással vagy éppen ajándékutalvánnyal bizonyítják a szerelmüket.

Sok bécsi számára valóban meglepetés lesz ez a nap, ugyanis csak 44 százalékuk gondolja úgy, hogy esetleg kap valakitől valamit. Míg a férfiak túlnyomórészt csak párjukat tervezik megajándékozni, addig a nők egyre nagyobb része készül gyermekei, szülei és barátai számára is valami meglepetéssel. Nem szerepelnek a megajándékozandók listáján ugyanakkor a nagyszülők, a házastárs szülei, a testvérek és az unokák.

A felmérésből az is kiderül, hogy a bécsiek átlagosan 34 eurót adnak ki Valentin-nap alkalmából, 20 millió eurós forgalmat generálva ezzel. Várhatóan az év legforgalmasabb napját tudhatják majd maguk mögött az osztrák főváros virágboltosai.

A virágot ajándékozni szándékozók 48 százaléka ugyanis csokorban gondolkodik, 33 százalékuk pedig egy szál virágban. A vörös rózsa, a tulipán, a nárcisz és a jácint mellett idén a kontrasztos és játékos csokrok az osztrák főváros slágerei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik