Élet-Stílus

Így indul a tökéletes Valentin-napi reggel

Egy kedves meglepetéshez még csak igazi konyhatündérnek sem kell lenned.

Az köztudomású, hogy a nők szeretnek pepecselni a konyhában, és az is, hogy elég sok mindent megtesznek, hogy a családjuknak, vagy épp a párjuknak készített remekművet egyedivé varázsolják. Tévhit azonban, hogy ez csak a nőkre igaz, hiszen ha figyelmességről van szó, akkor a férfiak is épp úgy ki tudnak tenni magukért.

A közelgő Valentin-nap alkalmából most olyan ötleteket mutatunk, amelyeket egy kis kreativitás és egy valamivel nagyobb adag türelem birtokában bárki kipróbálhat, és amikkel nagyon valószínű, sikerül nagy meglepetést szerezni. A szemrevaló reggeli egyik nagy előnye ráadásul, hogy a giccsfaktora is elhanyagolható, így azok is próbálkozhatnak, akik ódzkodnak a Valentin-naptól mint olyantól.

Az első – és talán a legkönnyebb – a szív alakú főtt tojás, amihez igazából semmi másra nincs szükség, csupán egy-két-három (ízlés szerint) tojásra, és egy jó hosszú filctollra, ceruzára, vagy ami épp kéznél van. Elég csupán néhány percre a főtt tojáshoz erősíteni a tollat és máris kész a látványos reggeli dísz.

Íme egy kis videós segédanyag:

Egy fokkal már bonyolultabb az almából készült hattyú, ám némi gyakorlással ez is abszolválható. A siker érdekében fontos a megfelelő almafajta kiválasztása, az éles kés és a biztos kéz is. No meg a gyakorlás, a gyakorlás és a gyakorlás.

A már haladók megpróbálkozhatnak a szintén nagyon látványos paradicsomrózsával is. Ehhez azonban kétségtelen, hogy a türelmen és az ötletességen kívül, szükség lesz még egy jó nagy adag kézügyességre is, hiszen egyben lehámozni egy paradicsom héját… Nos ez még az igazán profiknak sem megy mindig elsőre. A végeredmény azonban biztosan kárpótol a készítés közben ért bosszúságokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik