Élet-Stílus

A modellek többsége beteg

Új, felkavaró képekkel jelentkezett a Plus Model magazin, akik szerint a kifutók szépei évről évre vékonyabbak...

Egy átlagos megjelenésű, bár teljesen meztelen nő ölel egy gyermeket, hinnénk a Plus Model magazin felkavaró fotósorozata láttán, pedig nem erről van szó. Az inkább felnőtt szem számára javasolt képek ugyanis a Topmodell leszek! című tehetségkutató műsor egyik résztvevőjét, a teltkarcsú Katya Zharkovát ábrázolják egy „valóságos” – vagy írjunk „normálist”? – modell társaságában (a fotókat itt tudod megnézni).

A kifutón sokszor bukkannak fel kétlábon járó csontvázak
– Fotó: Shutterstock

A képekhez egy-egy kulcsinformációt is kapunk, amelyek mindegyik megfontolást érdemel. Tudtad például, hogy 20 évvel ezelőtt a divatmodellek csupán 8%-kal voltak könnyebbek mint az átlag nő? Már ez a különbség 23%. A legtöbb kifutókon dolgozó lány testtömegindexe megegyezik az anorexiásokéval. De még a duci modellek is soványabbak, mint néhány évvel ezelőtt. Tíz éve 12 és 18 (európai 40 és 46) közötti méretben viseltek ruhákat, míg manapság inkább a 6 és 14 (európai 34 és 42) a két határpont. Katya Zharkova egyébként 12-es méretű ruhát hord…


Zharkova büszkén vállalja idomat

A nők köztudottan manapság több kilót nyomnak átlagosan, mint 20 évvel ezelőtt, és ez a tendencia folytatódik. Mára már köztudott az is, hogy az anorexia nem csupán a kilók számát jelenteni, de egy pszichés betegséget is takar. Valakinek, valahol ezen végre tényleg el kellene gondolkoznia….

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik