Élet-Stílus

Amy Winehouse örök

Mégsem tűnt el az élők sorából az egyik utolsó pin-up girl! A neves divattervező legalábbis nem hagyja, hogy így legyen...

Jean-Paul Gaultier köztudottan meglátja a különlegest, az egyedit a popkultúrában is, bár nevét általában Madonnáéval hozzák összefüggésbe, 2012-es couture kollekcióját a könnyűzene egy másik hallhatatlanja, Amy Winehouse ihlette.

A modellek a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő zenéjére vonultak fel, külsejük Winehouse híres tupírozott frizuráját és jellegzetes sminkjét idézte. A Gaultier-hez méltó, extrém nőies ruhák pedig a szupersztár kedvelt, ’50-es évekbeli stílusát fogalmazták újra. Így megjelentek a ceruzaszabású szoknyák, a nélkülözhetetlen fűzők, sőt a cigaretta sem hiányozhatott a kiegészítők közül.

Kitűzheted a falra!
A pin-up girl elnevezést azokra a címlap- vagy naptárlányokra használták, akiknek szexis posztereit szívesen tűzték ki a férfiak például az öltözőszekrényeikre. A kifejezést egyébként először 1941-ben használták az angolban, híres megtestesítői közé tartozott Betty Grable, Marylin Monroe is. A leghírhedtebbé Rita Hayworth vált, akinek képét Fat Boy-ra, a hiroshimai atombombára ragasztották 1945-ben.
A pin-up girlök aranykora ugyan a ’40-es, ’50-es évekre tehető, de ma is köztünk élnek, például Katy Perry, Dita Von Teese és Christina Aguilera is a stílus reinkarnációjának tekinthető.

A sztár egyébként annak idején erősen megosztotta a véleményeket: míg egyesek egyáltalán nem lelkesedtek „szakadt” öltözködéséért, mások az egekbe magasztalták mint stílusikont – számtalan rajongója másolta stílusjegyeit. Winehouse korábban együtt dolgozott kedvenc márkájával, a Fred Perryvel is – a brit cégtől szintén merített inspirációt Gaultier.


Amy Winehouse stílusánál csak hangja feledhetetlenebb

A divatshow-ban Dorothea Mercouri olasz színésznő, a szupermodell Karlie Kloss, valamint az androgün szépség, Andrej Pejic mutatta be Winehouse és Gaultier közös világát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik