Élet-Stílus

Da Vinci tervéből valóság lesz

Ki hitte volna, hogy a polihisztort a bonyolult szerkezetek, a botanika és az emberi test rejtélye mellett a divat is érdekelte.

Leonardo da Vincit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: ő az a művész, mérnök és orvos egy személyben, akinek legalább egy munkáját bárki meg tudja nevezni. Igen-igen, mi is a Mona Lisára gondoltunk, még akkor is, ha a titokzatos mosolyú hölgyportré csak egy az itáliai származású polihisztor jelentős alkotásai közül.

A munkásságát kutató szakértők meg vannak győződve, hogy da Vinci testesíti meg a reneszánsz ember őstípusát: gyakorlatilag minden érdekelte, kezdve a művészetektől a természettudományokon át a matematikáig. Sőt, még ennél is tovább ment: bár a nőknek munkáiban és úgy általában az élete során kevés figyelmet szentelt, mint kiderült, komolyan érdeklődött a divat iránt is.

Olyannyira, hogy a bonyolult szerkezetek – mint például a helikopter – mellett táskát is tervezett. Az egyik rajzából épp a közeljövőben lesz valóság: a luxustermékeiről híres Gheradini cég önti formába. A több mint 500 éves tervekből március 1-jén lesz táska, az érdeklődőknek és a gyűjtőknek azonban már most sietniük kell. A kézzel varrt és díszített szépségből ugyanis összesen 99 darab készül majd.

Ha érdekel, hogy lesz valóság egy 500 éves tervből és néznél még róla képeket, látogass el a Marie Claire blogjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik