Élet-Stílus

Így öltöztek a sztárok a Golden Globe-ra – körkép a vörös szőnyegről

A 2012-es díjátadó a hosszú lábakról, a smaragdzöldről és egy divatdiktátor kutyáról szólt.

Azt, hogy mik lesznek a 2012-es Golden Globe díjátadó meghatározó színei, formái, vagyis mi lesz trendi és mi nem, azt a hozzáértők már régebb óta tudják (egész pontosan a People Choice Award óta), mint maguk az érintettek, akik azokat a bizonyos ruhákat viselték. Így aztán, hogy a vörös szőnyegen idén végül az uralkodó színárnyalat a smaragd, a legkelendőbb ékszer a gyémánt és a legjellemzőbb fazon a magasan sliccelt, hosszú szoknya lett, már meg se lepte őket.


Charlize Theron Diorban – Fotó: AFP

Amíg a celebhölgyeknek elsősorban a testalkatukhoz és magasságukhoz tökéletesen passzoló, ámde mégis modern és trendi darabok kiválasztása jelentett gondot, addig az uraknál főleg a csokornyakkendő-nyakkendő problematika okozott fejtörést. Így aztán nem meglepő, hogy a gálán idén is – ahogy mindig – akadtak olyanok, akikről nem a kiemelkedő teljesítményük, vagy a sugárzó megjelenésük, hanem épphogy a félresikerült választásuk miatt esett szó. Róluk itt nézhet képeket.

Elsősorban nekik jó hír, hogy – hiába az előnytelen, már-már ciki ruha – egy nappal később az első számú beszédtémát mégsem ez szolgáltatta, hanem egy cuki négylábú, Uggie személyében. De erről talán egy kicsit később.

Akiknek sikerült:

Azon talán már senki sem lepődik meg, hogy a legjobban öltözött hölgyek élmezőnyében idén is ott találjuk Angelina Jolie-t, aki tekintélyt parancsoló, szoborszerű megjelenésével a „rendíthetetlen jégkirálynő” díját is megkaphatta volna. A hatást a szigorú szabásvonalú Atelier Versace selyemruhája, illetve a száján visszaköszönő ciklámenszínű ruharészlet is fokozta. Hatalmas sikert aratott Tilda Swinton, aki egy formabontó Haider Ackermann csodában lépett a vörös szőnyegre, természetesen a színésznőre jellemzően, alig sminkben. De nem panaszkodhatott idén Sofia Vergara: nemcsak a formás hátsója, hanem kék árnyalatú Vera Wang estélyije is mágnesként vonzotta a tekinteteket.

És, hogy kinek kellett volna még egyszer a tükörbe nézni indulás előtt? Erről – és a legszebb ruhakölteményekről is – megtudhatsz többet a Marie Claire blogbejegyzéséből.


A gála legszexibb férfifrizurája – Fotó: AFP

Az urak közül a legelegánsabb minden kétséget kizáróan Brad Pitt volt, aki mostanra szerencsére letett az arcszőrzet növesztéséről, és a gálára az Interjú a vámpírral korszakból felélesztett fizimiskában, valamint egy kifogástalan Salvatore Ferragamo öltönyben érkezett. A legjobb haj képzeletbeli díját szerintünk Ewan McGregor laza és mégis szuperszexi frizurája érdemelte ki, míg a legeredetibb külsőért járót, Johnny Depp, aki az idei trendet követve – jellemző, hogy a férfiak közül szinte tökegyedül – smaragdzöld mellényben tette tiszteletét.


Uggie vitte a prímet – Fotó: AFP

Az idei – egyébként meglehetősen unalmas – gálát Ricky Gervais csípős nyelve mellett a korábban már említett Jack Russell terriere, Uggie mentette meg. A kutyus – aki nekünk abszolút kedvencünk lett – a The Artist című romantikus film miatt érkezett az ünnepségre és gyakorlatilag megjelenése pillanatától uralta a gálát. Ez egyébként,  elnézve a kutyusról készült képeket, egyáltalán nem csoda: eddig ugyanis csak nagyon kevés ilyen magabiztos, jól öltözött és elegáns négylábú vonult be a legnagyobb sztárok közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik