Élet-Stílus

Szexis trükkök a lgszebb francia nőktől

A francia nő két lábon járó fogalom, amely csinosságot, szexepilt és utánozhatatlan életstílust jelent. A jótól sosem szégyen tanulni!

Bridget Bardot, Catherine Deneuve, Jeanne Moreau, Juliette Binoche, Emmanuelle Béart, Sophie Marceau és Marion Cotillard – csak néhány név azok közül a nők közül, akik egyet jelentenek a stílussal, szépséggel és utánozhatatlan kisugárzással. Azt is tudjuk néhány éve, hogy a francia nők nem híznak, és azt is, hogy miért. Sőt, egy kutatás szerint a francia nők még az ötvenes éveikben is annyit szexelnek, hogy jó pár nemzet megirigyelheti őket. Ez nem meglepő egy olyan nemzet tagjaitól, akik egy szimpla sálat is legalább 15 különféle módon képesek viselni.


Az egyik legszebb francia nő, Marion Cotillard – fotó: Northfotó

Légy mindig csinos!
Amikor Párizsban jártam lenyűgözött, milyen jól öltözöttek az emberek, különösen a nők. Nem azon múlott, hogy mindegyik szoknyát viselt volna, de legsportosabbnak is rendkívül nőies volt a megjelenése. A csúcs az volt, amikor egy óvodás csoportba botolva meg kellett állapítanom: a négyévesek is pontosan tudják, mitől döglik anélkül, hogy közönségesek lettek volna.

Viselj többször szexis fehérneműt!
Ez már nem az ovisokra vonatkozik, de idősebbeknek nem árt, ha tudják: a titok mindig valahol a felszín alatt rejtezik. Ezt nagyon jól tudják a francia nők, akiknek veleszületett adottsága van az apró selyem- és csipkecsodák viseléséhez. Ráadásul a csinos fehérneműt még csak mutogatni sem kell, elég, ha a viselője tudja, mit rejt a magasan gombolt blézer, máris megváltozik a kisugárzása.


Két szexszimbólum egy jelenetben:
Bridget Bardot és Jeanne Moreau 1965-ben

Élvezd az étkezést!
Ne legyen félreértés, az étkek élvezet nem azonos a habzsolás, sőt a különböző mesterséges édesítőknek, ízesítőknek sincs igazából köze a valódi kulináris élményekhez. Ha ez segítene akkor az amerikaiak lennének a világ legvékonyabb emberei! Ezzel szemben a franciák híresen alaposan esznek, nem sokat, de annak minden falatját magukévá teszik úgy, hogy erőszakról szó sincs. Legyen nagyon kevés és sokféle, és még az előtt kelljünk fel az asztaltól, hogy azt éreznénk, dugig vagyunk.

Igyál több bort!
Ismét nem alkoholizmusra szeretnénk buzdítani, inkább arra, hogy fogyassz többször minőségi italt, ráadásul ehhez nem is kell a francia borvidékekhez fordulnunk, mivel a hazai bortermű vidékek is kielégítenek minden igényt. Legyél bátor, kóstolgass – találd meg a kedvencedet salátákhoz, vörös és fehér húsokhoz, de a desszertekhez is.


Catherine Deneuve szinte semmit sem változott
az elmúlt évtizedek alatt – fotó: Northfotó

Flörtölj!
Ártatlan kis játék, ami kis pezsgést tud csempészi a mindennapokban. A francia nők ugyanis flörtölnek: a fiatalok, az idősek, a feministák, a tradicionális családmodellben hívők. Sőt, francia nő el is várja a finom udvarlást. „A francia nőknek finom érzékkel tudják, milyen rövid az idő – nyilatkozta egyszer Michele Fitoussi, a francia Elle volt főszerkesztője -, és ezért az élvezetek azonnali élvezetéhez is.”

Francia szex
Már a csókjuk sem hétköznapi, nem véletlenül nevezték el épp erről a népről, innen már a fantáziádra bízzuk, miként tudod kihozni párodból a gall kakast…

Olvass a francia nőkről!
Simone de Beauvoir: Egy jóházból való úrilány emlékei
Stephen Clarke: Egy év a Francban
Mireille Guiliano: A francia nők nem híznak
Mireille Guiliano: A francia nők karriert csinálnak
Georges Simenon: Maigret és a csökönyös leányzó
(Némelyik könyv már „csak” könyvtárban, antikváriumban lelhető fel.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik