Élet-Stílus

Bevállalnád, hogy bizonyítsd a szerelmedet?

Az érzelmeinket elmondhatjuk versben is, de igazán, ugye, a tettek beszélnek... De vajon szerelemben, háborúban tényleg mindent szabad?

A legújabb trendek mindig a tinik között ütik fel a fejüket, aztán később elgyűrűznek az idősebb korosztályok felé is. Ám most a szerelmes kamaszok között van egy olyan szokás, ami épp ebben az életkorban elég veszélyes – egyszerűen azért, mert meggondolatlanok. A vallomással felérő tett: megosztják egymással jelszavaikat. Ezzel mutatják ki bizalmukat, törődésüket, egyszóval szerelmüket.

„A bizalom jele” – erősítette meg a New York Timesnak Tiffany Carandang San Francisco-i gimnazista, aki néhány hónappal ezelőtt kölcsönösen megosztotta barátjával a Facebook és e-mail jelszavaikat. „Semmit sem akarok titkolni előle, és neki sincs titkolnivalója.”

A Pew Kutatási Központ felmérése szerint a tinik 33%-a tesz így, ami tulajdonképpen érthető. Hiszen míg a csillagok lehozása az égről puszta szófordulat, addig ezzel valóságosan ki tudja fejezni az illető, mennyire megosztja mindenét a másikkal. A probléma viszont akkor kezdődik, amikor az örök szerelem váratlanul véget ér. Nem ismeretlen a bosszú a tizenévesek körében sem, és tudjuk, milyen ügyesen használják az online médiumokat (is) egymás lejáratására.

Mindezzel kapcsolatban azért felmerül néhány kérdés:
1. Ha bíznak egymásban, akkor miért is kell a jelszó, a hozzáférés a privát levelezéshez, üzengetéshez?
2. Ha megadta jelszavát, szakítás után miért nem változtatja meg azonnal?
3. Ha valaki le akar járatni valakit, tényleg kell hozzá bármilyen jelszó? (Gondoljunk csak a netre felkerülő kínos fotókra, videókra.)
4. Ha igazán biztonságban akarod érezni magad, akkor szakíts meg minden virtuális és valóságos kapcsolatot – megérné?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik