Élet-Stílus

Még sosem volt ilyen olcsó a szex

Vajon hova vezet, hogy a nők egynegyede gond nélkül lép testi kapcsolatra már az első héten?

Hol van már az évekig tartó szűzies jegyesség (jó, az régen is inkább az utópiák körébe tartozott), de legalább ideig-óráig tartott az önmegtartóztatás vagy valami hasonló. Manapság viszont a nők is úgy gondolják, joguk van ágyba bújni, ha a randi úgy alakul, és nem várnak el különösebb elköteleződést a partnerüktől, derült ki egy kutatásból.

A fiatal nők 25%-a már az első héten hajlandó közelebbi kapcsolatra, aminek köszönhetően a többi tartózkodóval szemben is mások lesznek az elvárások a férfiak részéről. „A szex ára azon múlik, hogy az egyik félnek mennyit kell tennie azért, hogy másikat elcsábítsa – nyilatkozta Kathleen Vohs, a Minnesotai Egyetem marketing professzora. – Ez lehet egy ital vagy akár egy eljegyzési gyűrű. Ezek a viselkedések attól függnek, mennyibe kerülnek a férfinak, illetve attól, hogy milyen árat szabunk a szexnek.”

A kutatók arra is rájöttek, hogy a fiatal férfiak 30%-ának a szexuális kapcsolatai csak a nemi aktusra korlátozódnak, és szó sincs románcról: nincs se udvarlás, se randizás, de még egy árva csillag sem kerül le az égről. Azt gondolnánk, a férfiak azért hajlandók egyre kevésbé előállni a „farbával”, mert könnyen hozzájutnak, amihez akarnak.

Ám Mark Regnerus a Texasi Egyetem szociológusa óva int attól, hogy a szexet használjuk a zsarolásra: „A ‘szexuális stratégiák’, hogy így ejtsük szerelembe a férfiakat, tipikusan fordítva sülnek el, mert a férfiak nem úgy működnek általában” – jelentette ki, de szerinte is ideje lenne, hogy a nők visszanyerjék az egyensúlyukat, már ami a szexuális hatalmat illeti, méghozzá azzal, hogy nem pazarolják.

Ugyanakkor jó lenne, ha a férfiak is ráébrednének végre, hogy a házasság nem az ördögtől való, hiszen közismert statisztikai tény, hogy azok, akik hajlandók „igába” hajtani a fejüket, tovább élnek…

Szóval ki is az igazi vesztes a nagy szexháborúban?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik