Élet-Stílus

A szerelmi tanácsok rejtett veszélyei

Amikor az ember csalódik egy hatalmasat, nincs jobb annál, mint kisírni magát egy barátnő vállán. De tényleg ez a legjobb?

Legyen szó akár házasságról, akár egy kapcsolatról, ha problémánk támad, akkor a barátnőnknek, az anyukánknak, a kolléganőnknek vagy a szomszédasszonynak, de akár férfi ismerőseinknek is biztosan akad a tarsolyában valamilyen remek megoldás. Vajon mit tegyünk, amikor csak úgy áradnak ránk a jobbnál jobb javaslatok?

Rita Watson, párkapcsolati problémákkal foglalkozó író óvatosságra int: úgy véli általában háromféle formában adják a tanácsot, amelyek sok veszélyt rejtenek magukban.

1. Ha neked volnék: Az így kezdődő mondatoknál érdemes eszünkbe idézni, hogy ezek arról szólnak, hogy az illető mit tenne, HA a helyünkben volna – de valójában NINCS!
2. Az én esetemben: Az emberek sokszor igyekeznek HASONLÓ eseményt felidézni az életükben, és az alapján javasolni megoldást, de az akkor sem lesz UGYANAZ.
3. Amit hallani szeretnél, azt mondják: Azt kapod, amire szerintük kínácsi vagy, még akkor is, ha ők maguk sosem követnék a tanácsot.

Ha mindenképpen szeretnél meghallgatni másokat, ami akár hasznos is lehet, először érdemes fontolóra venned, hogy a tanácsadód maga jó kapcsolatban él-e. Ugyanakkor van még néhány típus, akit érdemes elkerülnöd: aki mindenre tudja a választ. Különösen veszélyes az, aki hajlíthatatlanul meg van győződve arról, hogy csak ő tudja a jó megoldást. Ennél talán csak az a cifrább, amikor kérés nélkül hívja az ügyvédjét, hogy beszélj vele. De az sem jó, aki mindenképpen el akar téríteni a saját ösztöneidtől.

Ám a tanácsok igenis jól jöhetnek! Csak bölcsen kell megválasztani, kire hallgatsz: legyél mindig kritikus a forrással szemben, érdemes inkább azokhoz fordulni, akiknek a döntéshozó-képességét egyébként is nagyra tartod. Különösen figyelemreméltóak azok, akik bölcsen tudtak határozni kemény helyzetekben, sőt megbocsátásra is képesek voltak. A legfontosabb viszont az, hogy maradj mindenképpen nyitott, hiszen az érzelmeink gyakran elhomályosítják a látásunkat.

Melyek a legeslegjobb tanácsok, amiket követhetsz? Amelyeket az ösztöneid sugallnak – érdemes hallgatni rájuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik