Kottra Éva – borszakértő, barmaid és gasztronómiai újságíró, valamint borszakíró – miután a Barman.pro Shaker d’oro 2011 versenyen készített kávékoktéljáért elnyerte az Arany Shaker-díjat, most a Platina villa-díjat is besöpörte a Tech & Food nevű szakmai kiállításon megrendezett döntőn. A Forchetta di platino zsűrijének a tagjai között neves gasztronómusok, sommelier nagymesterek, szakmai újságírók, önológusok és az olasz televízió sztárszakácsai foglaltak helyet.
Kottra egy nemzeteket összekötő fogást állított össze: a Mittelpalacsinta fantázianevű fogását a Habsburg Birodalom emlékének dedikálta, mely egykor összekötötte fél Európát – így a magyar és az olasz népet is.
A díjazott fogással – Fotó: Bar.it
A batyuként megkötött palacsinta tésztája egyebek mellett egy különleges pármai DOP parmezánnal, hidegen sajtolt, Marche tartománybeli extra szűz olívaolajjal és tört fehér borssal készült. A töltelék hozzávalói: natúr szardíniai juhtúró, alpoki tehéntúró, erdei vargányagomba, szlovák diólikőr, tört fehér bors és reszelt szerecsendió, apróra vágott metélőhagyma, friss tejszín és egy kevés reszelt Parmigiano delle Vacche Rosse, mely a világ legjobb minőségű parmezánja.
Mellé Bakonyi Trappistából kisütött, ropogós kosárka egy csokor csiperkegombával. A csiperkét Liquor d’Ulivivel, azaz serrungarinai olívalikőrrel párolta meg Éva, s az ételhez egy Friuli-Venezia-Giulia régióból származó Chardonnay-t kínált.