Élet-Stílus

Kiderült, miért veszekszenek a legtöbbet a párok

A kutyák sokak szívének csücskei, ám a párkapcsolatoknak gyakran nem tesznek jót - önhibájukon kívül. Íme, a leggyakoribb gondok négylábúinkkal.

Egy eb közel 2000, azaz kétezer veszekedés robbanthat ki egy családban az élete során, derült ki nemrég egy tanulmányból. Azaz évente mintegy 156, hetente három vita születik, ha átlagosan 12,8 évet él a kedvencünk. A leggyakoribb nézeteltérés abból fakad, hogy mi legyen a blökivel a szünidő alatt, de majd ennyi gondot okoz az is, hogy ki sétáltassa.


Jön még kutyára dér? – Fotó: Shutterstock

A gazdik negyede rendszeresen cserél eszmét arról is, vajon bemehet-e a házba a házőrző, amelynek nagy részét egész pontosan az a kérdés teszi ki: van-e helye kutyának az ágyban vagy sem, de a kanapé és az emelet is vitaforrást jelent. A párok 18%-a pedig amiatt borul ki, hogy az egyikük úgy véli, a másik túl durva volt a csahossal, 15% pedig abban nem tud megegyezni, kinek kell tanítania az ebet.

Gondoltad volna, hogy 17% azt is elismerte, hogy külön aludt, annyira felmérgesítette magát a kutya feletti nézeteltérés során. Sőt, több mint negyedük odajutott, hogy fontolóra vette, megszabadul kedvencétől a családi béke kedvéért.

Ennek tanújelét láthatjuk gyakran a különböző állatmenhelyek és gazdikereső site-ok kiírásain, amiből kideról, hogy egy új barát, élettárs vagy épp születő gyermek miatt akarnak megszabadulni a kedvenctől, akinek érkezésekor lehetett tudni, hogy nem 1-2 évig fog élni jó esetben. Ennél már csak az a drámaibb, hogy például Magyarországon az ebadó híre is elég volt ahhoz, hogy zsúfolásig megteljenek a menhelyek. Lehet, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de úgy tűnik, ez az érzés nem kölcsönös!

A TOP 20 vitakirobbantó kérdés
1. Mi legyen az ebbel, ha elutazunk hétvégére, nyaralni, stb.?
2. A kutya még nem volt sétálni, kinek kellene megsétáltatni?
3. Felmehet-e a négylábú az ágyakra?
4. Felmehet-e a kutya az emeletre?
5. Kinek kell feltakarítania utána a kertben?
6. Durva volt az egyik fél a blökivel.
7. Az egyik fél felengedi a kanapéra.
8. Mennyit költünk a csahosunkra?
9. Az eb nevelése, képzése.
10. Szabad-e az asztalról etetni a kutyát?
11. Ki vigyázzon, gondoskodjon a kedvencről?
12. Ki gondozza a kutya szőrét?
13. Ha kár okoz az otthonban a házőrző…
14. Ki akarta megvenni a blökit először?
15. ki pucolja ki a szőnyeget, ha baleset történik?
16. Ki takarítson, ha a kutya lehányja a szőnyeget?
17. Az egyik fél utálja, hogy a másik emberként kezeli az állatot.
18. Ha a család egyik tagja beengedi oda, ahova egyénként tilos neki.
19. Ha megeszi a gyerek játékát.
20. ha szétrágja a cipőt.

A tanulmányt az Esure nevű biztosító rendelte meg, amely kedvencek biztosításával is foglalkozik. A felmérés során 2000 kutyatulajdonos faggattak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik