Élet-Stílus

Üres boltokból szállodai szobák

Új szállásformával várja az utazókat az osztrák főváros.

Az Urbanauts névre keresztelt újfajta szálláskoncepció a Kohlmayr Lutter Knapp építésztrió ötlete, akik ezzel egyben megoldást találtak az üresen tátongó belvárosi üzlethelyiségek hasznosítására is.

Bámulni vagy elbújni

Az elképzelés lényege, hogy szállodai szobává alakítják a 25 négyzetméter körüli üres üzlethelyiségeket, amelyeket a környék művészei rendeznek be. A ravasz árnyékolástechnikának köszönhetően a lakók tetszés szerint bámulhatnak ki az egykori kirakaton, de ha akarják, el is bújhatnak a függönyök mögött.

A szobaszervízt a környékbeli vendéglők, bárok jelentik: reggeli a szomszédos kávéházban, wellness a szemközti törökfürdőben, esti koktél a sarki bárban. A közvetlenül az utcára nyíló szobák révén a vendégek autentikus képet kapnak a városról, amelyben így közvetlenül benne élnek.

Takarítás is kérhető

Az Urbanauts alapszolgáltatásához hozzá tartozik két kerékpár is, amelyek a tartózkodás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak.

Az első ilyen szállást 2011 nyarán nyitották meg Bécs 4. kerületében, a Theresianumgasséban. Az egykori szabóságban napi 120 euróért lehet megszállni, az alapcsomagban a kerékpárokon kívül van minibár, kávébár, élelmiszercsomag, multimédia, internet és szobaszéf is. Külön díjért lehet kérni vespát, napi takarítást és testhez igazított farmert is.

Az ötlet kidolgozói további szálláshelyek megnyitását tervezik 2012-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik