A patinás étteremnek berendezett jármű Bécs nevezetességei előtt gördül végig, miközben utasai négyfogásos menü mellett élvezhetik a látnivalókat.
Fedélzeti konyha
A tervek szerint 2012 közepétől halad majd el naponta háromszor Bécs legszebb épületei előtt a sárgára és aranyszínűre festett étteremvillamos. A vendégek fejenként 80 euróért egy üveg bor és egy négyfogásos menü mellett élvezhetik az osztrák főváros látnivalóit: a schönbrunni kastélyt, a Ringet és a Prátert. Az év minden napján közlekedő étterem-villamos egészen a Heurigerekig kimegy majd.
Az elegáns étteremnek átalakított közlekedési eszközön egy kis fedélzeti konyhán főzik készre a cateringcég által szállított menüt. Arról, hogy a leves ne a vendégek ölében landoljon, speciális lengéscsillapítók gondoskodnak.
34 vendég-utas
A villamoson a két- és négyszemélyes asztaloknál összesen 34 utas foglalhat helyet, akiknek természetesen mosdó is a rendelkezésükre áll. A pincérek nemcsak a tálalásért lesznek felelősek, hanem egyben az idegenvezető szerepét is betöltik majd.
Az étteremvillamoshoz a melbourne-i The Colonial Tramcar Restaurant adta az ötletet, amely évente 1,5 millió utasnak nyújt különleges élményt.
A bécsi étteremvillamost egy 1960-as szerelvényből alakítják ki. A felújítás és az első év költségei várhatóan 1,3 millió euróra rúgnak. Az ötletgazdák egyelőre befektetőket keresnek a megvalósításhoz.