Élet-Stílus

Ma esti szex: Semmi kedved hozzá?

Bárkivel előfordulhat, hogy épp nincs olyan hangulatban. De mi a teendő: mégis belemenni a játékba, vagy inkább a határozott nem a nyerő?

A férj az éjszaka kellős közepén felébreszti feleségét: „Drágám, itt a gyógyszered fejfájás ellen!” Mire az asszony álomittas hangon: „De hát nekem nem is fáj a fejem!” „Nem? – vágja rá a pasi – Akkor szeretkezünk végre?” Hány és hány viccet ismerünk arról, hogy a nőnek épp nincs kedve hozzá, és persze a gyakorlatból tudható, néha a férfiak is úgy vannak vele… Ennek az utóbbinak a talán legbizarrabb kimenetele egyébként az volt, amikor az egyik francia bíróság 10 ezer eurós büntetésre ítélt egy férjet, aki 21 éven át nem élt házaséletet a nejével. De mit tegyünk, ha tényleg nincs hangulatunk és/vagy erőnk hozzá?

Vannak szakértők, akik azt tanácsolják, hogy akkor is menj bele a szexbe, ha épp semmi kedved sincs: „Szexelj. Még akkor is, ha semmi kedved sincs. Még akkor is, ha ötvenhét e-mail vár, amire nem válaszoltál – és a Spousonomics című kötetet szerzői, Paula Szuchman és Jenny Anderson hosszan sorolja, mennyire nem számít semmilyen „jó” indok. De vajon milyen érzés olyan emberrel „szeretkezni”, akinek az ég adta egy világon semmi kedve sincs hozzá. Debby Herbenick szexológus azt írt a Psychology Todayben, hogy „az alkalmanként jól elhelyezett ‘nem’ szerelmesebb, örömtelibb és figyelmesebb szexet eredményezhet” legközelebb.

Te mit gondolsz, melyik a jobb: „hagyni magad”, hátha belejössz közben, vagy inkább kerek perec nemet mondani?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik