Élet-Stílus

A 13 legszörnyűbb szakítás

Szakítani nem valami jó érzés. Ha nekünk mondják, hogy vége, az végképp elkeserítő - és az sem mindegy, hogyan kerül erre sor...

Hacsak nem vagy valamelyik szerzetesrend elkötelezett tagja, veled is megtörtént már. És lehet, hogy már rég életed legszebb szerelmét éled, de az a régi, csúnya szakítás még mindig fáj – és ott belül attól félsz, hogy megismétlődik. De tudod, mit? Nézz szembe vele, nevesd ki, és máris nem olyan félelmetes a mumus, ezt megtanulhattuk a Harry Pottertől! Íme, a 13 legpocsékabb szakítási mód, amit senkinek sem kívánunk!

SMS-ben szakítani – Soha, semmilyen körülmények közt nem fordulhatna elő senkivel. Lapos, sunyi és gyáva az, aki egy szöveges üzenetben mondja ki, hogy vége – függetlenül attól, hogy egy hete vagy öt éve tart a kapcsolat. És ha utána biggyeszt egy zokogós emotikont, akkor is egy érzéketlen alak.


Nem vall jellemre a “digitális szakítás”

Lebukás – Ha „elfelejtett” figyelmeztetni, hogy számára vége, és hagyja, hogy másoktól tudd meg, hogy látták valaki mással kézen fogva, összebújva, ez sem vall egy jellemre. Még akkor sem, ha „épp szünetet tartotok” a kapcsolatotokban. Tartozik neked annyival, hogy elmondja, ha már lezárta magában a kapcsolatot. Ennél már csak az in flagranti a rondább dolog!

Szünetet kérek – Ha már szóba került a pihenő, nincs annál gusztustalanabb, mint amikor valaki „talonba” teszi a jelenlegi párját, akiből ugyan elege van/ráunt/stb., de azért nem dobja ki, hátha nem jön össze másik kapcsolat. Ne kérjen szünetet, ha valójában szakítás érik a levegőben, ha pedig szünetet kért, amíg nem vet véget „hivatalosan” is a kapcsolatnak, nem ér pasizni/csajozni.


In flagranti: rajtakapni a legrosszabb

Térre van szükségem – Amikor ez hangzik el szakítási kifogásként, valójában arról van szó, hogy nincs elég helye arra az illetőnek, hogy beleférjen az életébe a jelenlegi és a jövőbeli párja is, akivel ugye csak nemrég találkozott…

Sárdobálás – Nem létezik olyan, hogy barátságban elválni, állítson bárki, bármit, de lehet udvariasan, fegyelmezetten kimondani, hogy itt a vége. Bármennyire is sérül az ember egója, visszavágni sem érdemes aljas módon. Ha nem értesz ezzel egyet, gondold át, milyen érzés lesz két hónap múlva újra felhívni, hogy nála maradt a kedvenc pulcsid, légyszi adja már vissza…

Sosem szerettelek – A lehető legkegyetlenebb, hiszen nemcsak a közös jövőt, de a múltat is tönkreteszi. Megkérdőjelez, sőt, elvesz minden szép emléket. Pedig ha eddig veled volt, csak összekötött benneteket valami, csak voltak pillanatok, amelyek magával ragadták őt is. Aki viszont ennyire aljas, az azt sem érdemli meg, hogy emlékezzenek rá!


Ha kihűlt a szerelem, ne áltasd a másikat

Anyámnak igaza volt – A szakítás valójában csak kettőtökre tartozik, de ha a nagyfiú/nagylány anyuci háta mögé bújik, az csakis róla állít ki bizonyítványt. Ráadásul ha a kedves mama nem rajongott érted, ugye az, akár kölcsönös is lehetett (valószínű), szóval jobb ez így mindenkinek.

Üres lakás – Csodás, amikor hazaérve infarktust kapsz, hiszen egy csomó dolog eltűnt az otthonodból, aztán lassan kikristályosodik a kép: csak az ő cuccai váltak köddé. Még jó, ha végül, még a rendőrök kihívása előtt, megtalálod a cetlit (lásd szakítás SMS-ben), amin búcsút int… Legjobb, ha még a nyomát is eltünteted annak, aki erre képes.

Legyünk barátok – Már miért lennétek? Hiszen ha annyira jóban lennétek, nem szakítanátok… Ne dőlj be a hamis reménynek, ha egyszer szakítani akar, akkor nem szeret titokban, legfeljebb a tartalék szerepét szánja neked (lásd szünetet kérek). A való életben csak a legritkább esetekben működik az a barátság, amelyet együtthálás előzött meg.

Neked segítségre van szükséged – Lehet, hogy igaza van, de talán mégsem jó ezt az első körben közölni. Esetleg később…, de ha valódi volt a kapcsolat, valószínűleg hallottál már tőle az alkoholproblémáidról vagy a kezeletlen depressziódról, legalább szakításkor nem kellene súlyosbítania szemrehányásokkal a helyzetet.


Nem mindig olyan örömteli ez a hír…

Költöznöm kell – Rossz, nagyon rossz kifogás. Ha valóban komolyan gondolta a kapcsolatot, akkor talán ezen is el tudott volna gondolkozni, hiszen számtalan megoldás létezik a távkapcsolatokra. Ha ilyen ócska kifogással áll elő, hagyd, csak hadd menjen!

Gyerekem lesz – Ez persze akár jó hír is lehetne, de nem akkor, ha egy másik nő/férfi kerül a jó hír másik végére. A gusztustalanság teteje: nem elég a csalás önmagában, még belátható időn belül bizonyíték is érkezik rá. Ráadásul ezzel még versenyezni sem lehet…

Túl jó vagy nekem – „Köszi, nem kérek a szánalomból”, erre a mondatra csak ez az egyetlen jó válasz. Esetleg a kellően cinikus „igen, így van” kijelentéssel próbálkozhatunk. Sírni viszont tényleg csak otthon sírjunk!

Fotó: Shutterstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik