Élet-Stílus

Veszélyes szilveszter: Gondoskodj arról, akit megszelídítettél!

Nem lehet megváltoztatni több tíz- vagy százezer embert, ezért a te felelősséged, hogy a kutyád megérje az új évet!

A szilveszter a buli és durrogás időszaka! Bármilyen jól alkalmazkodtak is az emberhez legjobb barátai, még mindig nem tudták megtanulni, hogy az évi egyszeri, idegtépő durrogás, ijesztő fényvillanás csak ritkán okoz maradandó halláskárosodást, szem- és égési sérülést vagy epilepsziás rohamot. Ezért a kutyák világgá szaladnak a nagy ünneplésben, ahogyan azt tették évezredek óta, ha nagy erejű hang- és/vagy fényhatásoknak voltak kitéve…

Mivel ezt némely „kutyátlan” képtelen felfogni, érdemes lenne a gazdiknak gondoskodni kedvenceikről – előre. És nem utólag sírva járva a menhelyeket, vagy plakátokkal telerakni a villanyoszlopokat. Ráadásul ilyenkor a kedvencek gyakrabban válnak közúti balesetek áldozataivá is! Néhány tipp a Vigyél Haza Alapítványtól, amit te tehetsz a barátodért:

– Engedd be a kutyá(i)dat szilveszterkor a házba, lakásba, legalább este 6 és reggel 6 óra között
– Csak pórázon sétáltasd!
– Lehetőleg ne, vagy csak kevés időre hagyd egyedül.
– Mikrocsip, mikrocsip, mikrocsip! De legalább egy bilétával és a fontos adatokkal ellátott nyakörv kerüljön az állatra.

Elveszett állatok
A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket.
A 06-70-635 0780-as számra január 1-én estig, január 2-ától telefonon csak este 18 óra után várjuk a bejelentéseket, vagy sms-ben, illetve
a j.zsuzsa@gmail.com e-mail címre.
A leggyakrabban használt, képfeltöltési lehetőséggel rendelkező portálok, fórumok:
www.elvesztem.hu
www.gazditkeresek.hu
www.kutyakereso.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik