Élet-Stílus

Spórolós randitippek, válság idejére

Bár a horoszkópok azzal biztatnak, hogy 2012 jobb év lesz, nem árt időben felkészülni arra sem, ha a gazdasági elemzőknek lesz igazuk...

Pezsgőben fürdetni, és parfümöt szórni rá – így udvarol egy igazi mágnás, persze nem akkor, ha csak a névtelen, hatod osztályú szénsavas izére futja, meg a kínai piacon vett ehte Chanol kölnire… De mint köztudott az igaz szerelmet úgy sem lehet pénzen megvenni, így válság idején tesztelhetjük, milyen arányban a személyünknek és mennyire a pénztárcánknak szólnak a sosem(?) múló érzelmek.

Vár a természet!


A hideg összehoz – Fotó: Shutterstock

Rengeteg szépség vár rád így télen is, nem kell korcsolya vagy síbajnoknak lenni hozzá. A deres erdőben való andalgás legalább olyan élvezetes lehet, mint tavasszal vagy ősszel, de tóparton is kellemes program lehet például a vadkacsák etetése. Ráadásul ha ez lesz első randi, sokkal jobb így eltölteni az időt, mint például a vacsora közben beálló kínos csendekkel. Ha pedig kissé átfagytatok, nem kell ürügyet sem keresni az összebújásra.

Készíts elemózsiát

Ha közös programot terveztek, és nem a pénzszórás a lényeg, akkor jó, ha készítesz egy kis útravalót is. Néhány finom szendvics, magad sütötte pogácsa, a termoszban melegen tartott tea is meg tudja fűszerezni az együttlétet. Ám ha a kedves fintorogna az otthoni uzsonna miatt, és inkább kiadós vacsorára vágyik (véletlenül a város legdrágább éttermében), talán ez is egy intő jel, hogy mégsem egymásnak teremtett benneteket az ég.

Ingyenes programok

Érdemes a rendezvények közt böngészni, mert számtalan olyan lehetőség adódik, amikor ingyenesen tudunk megnézni egy kiállítást, koncertet vagy előadást. Például a templomi orgonakoncert esetében általában nincs szabott belépőjegy ár, hanem adományokat kérnek, de a Művelődési Házak is sokszor kínálnak szabadon látogatható programokat. Sőt, például Óbudán most ingyen korcsolyázhatunk január 31-ig.

Vessétek magatokat a forgatagba


A Vörösmarty téren december végéig tart a vásár – Fotó: MTI

A városokban mindig akad valamilyen szabadtéri rendezvény akár télen is. Bár a karácsonyi vásárok többsége 24-én bezárt, de több helyen marad még bódé forralt borral, pörkölt mandulával, hogy a közelgő szilveszteri kellékek árusairól ne is beszéljünk. Ha esetleg nem vásároltok semmit, már az illatokkal és a látvánnyal is eltelik az ember…

Aukciós házak, galériák

Ha szeretitek a művészeteket és a szép tárgyakat, érdemes elmenni egy aukcióra (de ne az első randin, hiszen az árverezés közben korlátozottan lehet beszélgetni), de a kisebb nagyobb galériákban is csodálatos alkotásokat fedezhet fel az ember. Az már más kérdés, hogy ezeken a helyeken azért alaposan megfájdulhat a szív, amikor meglátunk egy gyönyörű ékszert vagy kisplasztikát, és épp nincs nálunk több (száz)ezer forint, ezért is jobb talán kipróbált pároknak választani ezt a programot.

Együtt jónak lenni

Számtalan lehetőség van az adakozásra, hiszen rengeteg a rászoruló ember, állat. Csodálatos érzés például hajléktalanokat meglepni valamilyen számukra fontos aprósággal: meleg zokni, kesztyű például mindig jól jöhet. De az állatmenhelyeken is elkél a segítő kéz, ha éppen nem áll rendelkezésünkre nagyobb összeg, annak is nagyon örülnek, ha a kutyasétáltatásban, állatok körüli munkákban tudunk segíteni. Mi lehet jobb annál, mint együtt lenni azzal, akit szeretsz és még jót is tenni?

Maradjatok otthon


Fogjátok meg egymást a hasatokon keresztül!

Számtalan lehetőség van ara is, hogy ha nem mozdultok ki, akkor se legyen unalmas az este. Egy jó film, egy izgalmas társasjáték vagy a közös főzőcske is fel tudja dobni a hangulatot. Ha esetleg van olyan baráti pár, akivel szívesen töltitek együtt az időt, hívjátok át őket is!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik