Élet-Stílus

Veszélyben lehet a kapcsolatod decemberben?

A párok ebben a hónapban vitatkoznak a legtöbbször, szám szerint átlagosan 124-szer.

Hiába a szeretet ünnepe, az év végi szabadságolások és a meghittség, a kapcsolatok szempontjából éppen a december a legveszélyesebb. Legalábbis erre utalnak a legkülönbözőbb statisztikák, amik szerint az év utolsó hónapjában a párkapcsolatban élőknek minden eddiginél több vitatkozásra, kiabálásra és ajtócsapkodásra kell készülniük.

Legalábbis elméletileg, a pszichológusok szerint ugyanis az év végi rohanás, a készülődés, az ajándékvásárlás és a családlátogatás hevében egy dolgot felejtünk igazán el, foglalkozni a másikkal. A nemtörődömség pedig csúnyán megbosszulja magát: a statisztikák szerint azután, hogy decemberben a párok átlagosan 124-szer estek egymásnak, a többség terapeutáknál keres vigaszt és gyógyszert arra, ami elromlott.

Szerencsére a problémák többsége egyszerűen orvosolható néhány együtt töltött órával és a megfelelő kommunikációval.

2010-ben a Facebook statisztikái szerint december 13-a, hétfőre esett az évben a legtöbb szakítás. És hogy miért éppen az év vége? A szakemberek szerint ilyenkor az év vége és az új év közeledte arra inspirálja az embereket, hogy kezdjenek tiszta lapot és zárják le azt, ami elmúlt. Egy másik – ennél valamivel egyszerűbb és anyagiasabb magyarázat szerint – a többség nem szeretne már a kötelező ajándékvásárlással bajlódni. Az adatokat megvizsgálva annyi mindenesetre biztos, csak kevesen olyan elvetemültek, hogy közvetlenül karácsony előtt, mondjuk december 23-án adják ki volt párjuk útját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik