Élet-Stílus

6 dolog, amit egy férj sose mondjon a feleségének

Nemrég kiderült, hogy párkapcsolatban a súly tabutéma, de van még néhány dolog, amiről szintén jobb volna hallgatni.

A Hír24-en mi is beszámoltunk arról a kutatásról, ami arról szól, hogy a férfiak nagy bajba kerülnek, ha választottjuk fel talál szedni néhány kilót. A többségük ugyanis egyáltalán nem mer szólni a párjának, mert attól tart, hogy megbántja, vagy ami még rosszabb, vitát generál vele.

Persze a pluszkilók mellett is van jó pár olyan dolog – ami különösen így a karácsonyi előtti nagy hajrában – bármikor kirobbanthat egy nagyobb veszekedést. Most összegyűjtöttünk néhány olyan – tipikus férfi- – megnyilvánulást, ami az esetek többségében olaj a már amúgy is meglévő tűzre.

1. „Ez csak egy sült hús. Nem értem, mit vagy úgy oda!”

Ha ez valóban „csak” egy hús, akkor vajon miért van mellette legalább háromféle köret, szósz és savanyúság, és miért vannak tele a szakácskönyvek – és a legkülönfélébb főzőműsorok – olyan menükkel, amiket kifejezetten erre az egy délutánra ajánlanak? Na ugye. Nem, ez nem csak egy sima, mezei hús.

2. „Bárcsak úgy készítenéd a zserbót, ahogy az anyám.”

Természetesen a meghitt családi légkörben, amikor minden a szeretetről szól, elkerülhetetlen, hogy a legtriviálisabb dolgokról is ne valamelyik családtagunk jusson eszünkbe. De még ha így is van, öreg hiba lenne párunk „remekművét” valaki máséhoz hasonlítgatni.

3. „Nem hiszem el, hogy már megint sírsz ezen a filmen!”

De. Sőt, az évnek ebben az időszakában a legtöbb nő szinte kivétel nélkül – jó, hagyjuk most a keményvonalas horrorfilmeket – mindegyikben talál egy részletet, amin el tud érzékenyülni, amit a férfiak csak nehezen értenek meg. Ha egyáltalán. Akkor meg minek bolygatni?

4. „Be kéne venned egy nyugtatót…”

Ha egy férfi történetesen pont arra játszik, hogy párjából egy csapásra hétfejű, tűzokádó sárkány legyen, akkor használja bátran ezt a mondatot akkor, amikor nyilvánvalóan pattanásig feszültek az idegei. Minden más esetben kerülje messzire.

5. „Akár sétálhattunk is volna a buliba, ha sportcipőben jössz.”

December van, hideg, és ünnep idején a szabad taxi is ritka, mint a fehér holló. Vagyis teljesen jogos, valóban egyszerűbb lett volna egy igénytelen, ámde kétségtelen kényelmes tornacsukát húzni. Csakhogy abban valószínűleg nemcsak a nő feszengett volna, hanem a férfi is mellette. Ennyit erről.

6. „Majd később kiviszem a szemetet.”

Na ne vicceljünk már! Mert az ilyen szituációk általában úgy végződnek, hogy amikor eljön a „később” ideje, a férjnek éppen valami sürgős elfoglaltsága lesz, ami miatt véletlenül nem ér rá kivinni a szemetet.

Még néhány kerülendő mondat:
1. Mi van veled, megjött, vagy mi?
2. Tuti biztos, hogy neked adtam a kulcsokat.
3. Jesszus, olyan szőrös a lábad, mint a jetié.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik