Élet-Stílus

Last minute: olcsó ajándéköletek

Kifutottál az időből, pedig akad még néhány név az ajándéklistádon? Segítünk néhány tippel!

Az utóbbi években, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy dolgozhatunk, nem biztos, hogy marad időnk a karácsonyi nagy bevásárlásra, sőt, könnyen lehet, hogy a pénzünkből sem igen futja még több nagy ajándékra. Íme, néhány javaslat – akár továbbgondolásra is!

Gyerekeknek – Házi gyurma


Lehet vele gyurmázni, főzöcskézni, amihez csak kedvük van
Fotó: Shutterstock

A sógyurma tökéletesen vegyszermentes játék, nem is kell hozzá más, mint 20 dkg liszt és ugyanannyi finom só, meg annyi víz, hogy gyúrható maradjon (kb. 1 dl). A tésztát előre is megszínezhetjük, de  ki lehet festeni utána is az elkészült alkotást, még szárítás előtt. Zacskóban vagy légmentesen lezárt üvegben több napig eláll, érdemes hűtőben tartani. Ha kerül mellé még egy -két sütikiszúró is, garantált lesz a móka, sőt, az alkotásokat végül akár ki is száríthatjuk sütőben. Díszítőanyagot is mellékelhetünk, szegfűbors, bors, szegfűszeg, csillagánizs, lencse- és babaszemek – bármilyen sütésálló anyag jöhet.

Uraknak – Mini éléstár


Az edénybe bármilyen csemege kerülhet

Egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, tartja a mondás. Miért is ne vehetnénk komolyan? Végy egy csatos üveget, amit például üvegfestékkel dekorálhatsz, de egy üres karton dobozt is át tudsz alakítani, ha például egyszínű csomagolóba burkolod, majd díszíted valami számára kellemes mintával. Belülre pedig kerüljön valamilyen kedvenc finomsága, mogyoró, dió, mazsola, egy kis tört fekete csokoládé, de a kedvenc aprósüteményével is megrakhatod. Kedves gesztus, ha adsz, hozzá egy kupont, miszerint 2012-ben újratölthető, de csak akkor, ha ezt komolyan is veszed az új év hátralevő részében.

Hölgyeknek – Illatos tejfürdő


Wellness otthon – kipihenni az ünnepeket

Kleopátra is megirigyelhetné, pedig pillanatok alatt elkészül, esetleg egy-két hozzávalóért kell leugrani a közeli ABC-be, de igazán különleges ajándékot adhatunk. Vegyünk 1/2 bögre kukoricakeményítőt, 1 bögre tejport, 1/2 bögre teljes kiőrlésű zabpelyhet, 2 teáskanál zöld teafüvet és 2 teáskanál szárított kamillavirágot. Ami az illatokat illeti, kísérletezhetünk természetesen más, illatos teafüvekkel is. A hozzávalókat tegyük be kávédarálóba vagy aprítókészülékbe, és őröljük egészen finomra. Ezután öntsük valamilyen mutatós üvegbe, amit dekorálhatunk színes fonalakkal, masnikkal. Mellékeljünk hozzá használati utasítást: 2 evőkanál kerüljön a forró fürdővízbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik