Élet-Stílus

A pasid nem mer szólni, hogy kövér vagy

Ha szeretnéd tudni az igazad, lehet, hogy nem a kedvesedet kellene faggatni arról, mennyire vagy hájas...

Gyávaság vagy kímélet, esetleg udvariasság? Pontosan nem tudni a választ, de az biztos, hogy a férfiak nem szívesen vállalják fel a konfliktust a párjukkal annak súlyfeleslege körül. Legalábbis a pasik harmada nem szeretné felhozni ezt a témát, szemben a nőkkel, akiknek csupán 10%-a nem rajong az ötletért, hogy fogyást javasoljon a kedvesnek. Ezzel szemben, ha közeli barátot kell figyelmeztetni a diéta szükségességére, akkor már a nők 23%-a érezné kényesnek a témát, míg a férfiaknak csupán 8%-ánál okozna gondot.

A brit National Obesity Forum (NOF – nemzeti elhízási fórum) által támogatott felmérés során több mint 2000 főt kérdeztek meg, akiknek többsége aggódott valaki túlsúlya miatt, sőt 59% attól tartott, hogy a vastag derékkal rendelkező szerettüknek valamilyen súlyos egészségügyi problémája alakul ki. Ám 31% bevallotta, az attól való félelem, hogy megsértik az érzéseit, vagy rossz reakciót váltanak ki belőle, visszatartotta őket attól, hogy fogyókúrát javasoljanak. Pedig a felesleg, különösen a derékvonal körül, felelős lehet a 2-s típusú cukorbetegség kialakulásáért, koszorúér betegségekért vagy akár agyvérzésért.

„Valakinek azt tanácsolni, hogy adjon már le néhány kilót, nem valami felemelő beszélgetés – ismerte el David Haslam professzor a NOF-től. – Ám, ha valaki hozzád közelállónak vastag a derékvonala, a figyelmeztetéssel megelőzhető lennének a későbbi súlyos egészségügyi kockázatok, még akár az életét is meg lehetne menteni ezzel.”

Azoknak a férfiaknak, akiknek 90 centiméternél vastagabb a dereka, illetve nőknél, akiknek 80 centinél több, ideje lenne elkezdeni a fogyókúrát, javasolják az egészségügyi szakemberek.

Te mersz szólni a párodnak, ha felkapott pár kilót?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik