Élet-Stílus

Kis ötlet a nagy alkalomra: egyedi csomagolás

Az ajándékok kiválasztásánál talán csak a csomagolás okozhat több fejtörést, már ha szeretjük maximálisig fokozni az örömöt...

Amikor az ember gyerekéhez lényegében odavágnak egy szappant vagy egy tégely krémet valami karácsonyos papírba tekerve, akkor pontosan tudja, mennyire volt fontos az ajándékozónak. Az ajándékot ugyanis a gondos csomagolással tudjuk valóban egyedivé és személyre szabottá tenni. A környezetbarát megközelítés szerint ehhez nem a méregdrága csomagolók, hanem az egyedi, saját kezűleg készült ajándékkísérő kártyák, kütyük a legjobbak.


Ajándék unokáinknak: természetbarát csomagolás – Fotó: Shutterstock

Kezdjük ott a felelős ajándékozást, hogy újrahasznosított csomagolópapírt választunk, amelyet nem fehérítettek ki, és legfeljebb csak mértékletesen festettek mintával. Kötözéshez természetes alapanyagból készült zsinórokat válasszunk, mint a spárga, természetes anyagból készült raffiával vagy pamutfonállal.


Személyre szóló meglepetés – Fotó: Ecosalon

Ezután fogjunk az ajándékkártya elkészítéséhez. Nagyszülőknél biztos siker az unoka alkotása, de magunk is vághatunk, ragaszthatunk mindenféle mintát. Egyszerű, de nagyszerű ötlet az Ecosalontól, ha előkeresünk régi, megható vagy épp vicces, közös fotókat, és azt ragasztjuk a kartonra. Persze nem kell az eredeti példányt feláldozni, szkenneléssel vagy színes fénymásolóval készítsünk másolatot belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik