Élet-Stílus

Bevált, olcsó recept az örök szépségtől

Vannak nők, akiknek sikerült jóval elmúlásuk után is megőrizni nimbuszukat, viszont titkaikat már csak többé-kevésbé...

Néró császár feleségének, Poppeának az élete tele volt szerelemmel, cselszövéssel, házasodásokkal és gyilkosságokkal. Az állítólag gyönyörű asszony nevét leginkább a szépségipar őrizte meg, nem véletlenül. A történelmi pletykák szerint Kleopátrához hasonlóan (szamár)tejben fürdött nap mint nap, hogy távol tartsa magától a betegséget és az öregséget. Ma, a „jó baktériumok” hasznosságának tudatában már tudjuk, hogy ennek a reménynek komoly valóság alapja van.

Ráadásul feltalálónak sem volt utolsó a római császárné: arcápoló szerét, a pinguia Poppaeanát maga Juvenális gúnyolta ki egyik szatírájában. Egyes források szerint ez egy szamártejjel gyúrt kenyértészta volt, amely puhán tartotta a bőrt. Nos, egy modernebb változatot megtalálhatunk a Szépség iskolája című könyvben is, amit kipróbáltunk, és tényleg működik!

Poppea-pakolás
2 teáskanál búza-, rozs- vagy bablisztet keverjünk péppé meleg vízzel, de uborkapép hozzáadásával még látványosabb lesz az eredmény! Száraz bőrűek pár csepp olajat (mandula- vagy búzacsíraolajat) is adhatnak hozzá.
A pakolást dermedésig, kb. 20 percig hagyjuk az arcon. Közben ne mászkáljunk, mert egyrészt potyog, másrészt legalább ennyi időnk jusson magunkra.
Ha megszilárdult, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le az arcunkról, majd mossuk meg minél melegebb, majd hideg vízzel is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik