Élet-Stílus

Elérhető szépség: 3 szuper tipp a kamrából

A tél beálltával még nagyobb odafigyelést igényel a bőrünk, de a pénztárcánk is. Most segítünk takarékoskodni és szépülni.

Zabpehely – Nem csak belsőleg ajánlott! Radíroz és táplál a sokak által csupán reggelire fogyasztott gabonaféle. Különösen jót teszt a szélfútta bőrnek, rendkívül gyulladásgátló ás ránckisimító hatású. A finomra darált zabpehely jól eltávolítja a pórusokból a szennyeződéseket, fokozza a keringést és serkenti a sejtképződést.

Tipp: Keverjünk össze 2-2 evőkanálnyi zabpehely őrleményt aloé verával és 2 teáskanál barnacukorral, valamint 1 evőkanál citromlével, hogy pasztát kapjunk. Ezt masszírozzuk nedves bőrbe, nemcsak az arcunkra használhatjuk. Végül mossuk le langyos vízzel.


Páros program is lehet az otthoni szépítkezés – Fotó: Shutterstock

Uborka – A nők egyik legjobb barátja, és rossz az, aki rosszra gondol. A vitaminokban gazdag zöldség gyakorlatilag egész évben kapható, és igazán nincs szükség több kilóra belőle. Hidratál és frissít, pórusösszehúzó hatása van.

Tipp: Vegyünk egy-egy kanál pürésített uborkát és petrezselymet, keverjünk hozzá egy kanál natúr joghurtot. Borítsuk be az arcunkat a keverékkel és hagyjuk rajta 15-20 percig. Üdévé fogja varázsolni a bőrünket! Végül langyos vízzel mossuk le.


Az avokadó húsából guacamole készülhet, héjából szépségápoló szer

Avokádó – Az egzotikus gyümölcs ma már minden nagyobb áruházban beszerezhető, és rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. Egyrészt kettévágva, kimagozva, lehéjazva,majd frissen őrölt borssal megszórva mennyei. Másrészt a héját is hasznosítva késleltethetjük vele az öregedést. Ez a természetes nyugtató ideális az érett és az időjárás által megviselt bőrre. A héjában található olaj a legjobb hidratálószer!

Tipp: Fogjuk az avokádó héját, és finom, de erőteljes mozdulatokkal alulról felfelé simítsuk végig vele az arcunkat. Természetesen a belső oldalát használjuk ehhez. Este, lefekvéskor egész éjszakára rajtahagyhatjuk, napközben viszont érdemes 2-3-szor átöblíteni meleg vízzel, majd törölközővel finoman szárazra paskolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik