Élet-Stílus

A magyarok a tűzzel játszanak az ágyban

Alig tudunk valamit az AIDS-ről, kamikaze módjára szerelmeskedünk, és hűségből is bukásra állunk.

Tíz magyarból hét keveset tud az AIDS-ről, illetve a nemi úton terjedő betegségekről, így sok esetben a saját egészségét és partnerét is veszélyezteti – derül ki az egyik nagy óvszergyártó cég kutatásából, amely az AIDS világnapja alkalmából készült.

A válaszadók kétharmada szüzessége elvesztésekor például egyáltalán nem védekezett. Ugyanez a szám a lengyelek esetében feleekkora. Az első alkalmakat nézve a magyar hölgyek 47%-a, míg a férfiak 32%-a élt párkapcsolatban szüzességük elvesztésekor. Ugyanakkor majdnem hétszer több férfi (27%), mint nő (4%) állítja, hogy első együttléte egy futó kaland eredményeként jött létre.

Bemondásra elhisszük

Gyakori visszatérő probléma, hogy a mai napig sokan egyáltalán nem védekeznek az együttlétek során. A válaszadók többsége azt mondja, azért nem, mert biztos benne, hogy párjának nincs nemi úton terjedő betegsége, így bevállalta a rizikót.

Ugyanakkor a kapcsolatban élő válaszadók egyharmada bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy kedvesének volt-e valaha valamilyen fertőzése. Azok közül, akik védekezés nélkül létesítettek szexuális kapcsolatot, mindössze 18%-uk látta be, hogy hiba volt és utólag megbánta.

Nagyétkűek és hűtlenek a férfiak

A partnerek számát tekintve a magyar férfiak szüzességük elvesztését követően átlagosan húsz különböző hölggyel bújnak ágyba, ami több, mint a francia (19), a brit (17) vagy az orosz (15) átlag. A magyar hölgyek ezzel szemben átlagosan hét férfival kerülnek intim viszonyba – ez kettővel kevesebb az oroszokhoz, hárommal pedig a franciákhoz viszonyítva.

A kutatásból kiderül, hogy a magyar nők kétszer hűségesebbek, mint a férfiak. Ötből egy férfi (20%), és csupán a nők 10%-a állítja, hogy egy komoly kapcsolatban hűtlen volt párjához, legalább egyszer. A párkapcsolatban élő férfiak 15%-a azonban rendszeresen választ magának alkalmi szexpartnert, míg a nők csupán 7%-a vallja, hogy szeretője van.

Életkor alapján a hűtlenség leginkább az 50-64 közötti korosztályra jellemző – 20%-uk állítja, hogy rendszeresen vannak afférjai, míg a 25-34 év közöttiek csupán 10%-a.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik