Élet-Stílus

Nem szexelnek eleget a nők

Ha meg akarod őrizni az ifjúságod, nem elég a sok sport, az ágyban, párnák közt - nem alvással - töltött idő legalább ilyen fontos...

„Azokat a nőket, akiknek legalább heti négyszer volt szexuális együttlétük, akár 10 évvel is fiatalabbnak becsülték a biológiai koruknál” – idézett egy korábbi tanulmányt dr. Naomi Greenblatt, pszichiáter, aki hozzátette: „Bár a gyönyörnek és intimitásnak kell lennie az elsődleges motivációnak, hogy szexelj a partnereddel, nagy pluszt jelent a vele járó egészségügyi és életmódbeli haszon.”

Az HealthyWomen nevű szervezet által, évente elkészített WomenTALK felmérés idei eredményei elgondolkodtatóak: a nők nem élnek olyan intenzív szexuális életet, mint kellene. A megkérdezettek 51%-a gondolja úgy, hogy a heti többszöri nemi aktus lenne az egészséges, de sokkal kevesebben, csupán 31%-uknak van része ennyi szexben. Ráadásul mindössze 42% véli úgy, hogy a szexuális egészség kihatással van az egész egészségükre.

Elizabeth Battaglino Cahill, a HealthyWomen vezetője szerint is rendkívül fontosak az aktív szexuális élet „mellékhatásai”: a párkapcsolati kötelékek megerősítésén túl csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, ráadásul a medencefenék izmainak is jót tesz, és még kalória is ég közben.

Ugyan a megkérdezettek nagy része tudja, milyen fontos a megfelelő nemi élet, még felük sem volt (egészen pontosan 42%) nagyon vagy kiemelten elégedett azzal. „Úgy tűnik, egyre növekvő tendencia a nők között, hogy a szexet kötelességnek élik meg, nem pedig örömszerzési forrásnak – jelentette ki dr. Greenblatt a friss kutatással kapcsolatban. – A nők azt mondják, csak 24 órából áll a nap, és egyszerűen nem az első helyen áll a szex.”

Az online felmérés során 1031, 18 évnél idősebb, amerikai nőt kérdeztek meg szexuális szokásairól és elégedettségéről; a minta nem tekinthető reprezentatívnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik