Élet-Stílus

Öngyilkos bevásárlószatyor

Íme egy zacskó, ami két hónap után már nincs is.

Amikor egyre nagyobb problémát jelent a környezetszennyezés, a szárazföldön és a tengerben szigetekbe gyűlő le nem bomló hulladék – aminek egy jelentős részét a nejlonzacskók adják -, akkor egy olyan újítás, mint a 60BAG igencsak hasznosnak tűnik.

A lengyel feltalálói szerényen csak a környezet igényeire adott válasznak hívják az automatikusan lebomló bevásárlószatyrot, aminek szuperereje az alapanyagában rejlik. A laboratóriumban, lenhulladékból előállított speciális anyag ugyanis nemcsak hogy lebomlik, de egy darab fának sem kell elpusztulnia az előállításához, ráadásul alacsony energiafelhasználás mellett is elkészül. Ez pedig mostanában szintén nem hátrány.

A táskán – igény szerint – bármilyen márkajelzés elhelyezhető, a tulajdonosoknak pedig csak arra kell figyelniük, hogy összesen 2 hónapjuk van arra, hogy használják. A 60. nap végére ugyanis a zacskó automatikusan elbomlik, így nem terheli feleslegesen a környezetet.

A környezetbarát bevásárlószatyrok egyébként már nagyon régóta foglalkoztatják az országokat – és nem csak Európát. Amerikában több államban is fizetőssé tették a vásárlás végén osztott nejlonzacskókat, míg Európában fokozatosan próbálják átszoktatni a vásárlókat arra, hogy nejlonzacskó helyett többször használatos textilzsákkal járjanak vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik