Élet-Stílus

Szuper pénztárca a szemétből

Piros-penztarca-(1024x768).png (pénztárca, öko, )
Piros-penztarca-(1024x768).png (pénztárca, öko, )

Pazarló világunkban minden eldobhatóvá vált - ám egy kis kézügyesség és máris meg tudjuk cáfolni a közhelyet.

Szeretnél egy tökéletesen egyedi pénztárcát? Nem kell hozzá más mint egy tetrapack doboz (üdítős vagy tejes), ragasztós tépőzár, szigetelő szalag egy olló meg tűzőgép. Méretre szabás, egy kis hajtogatás, majd a széleket szigetelő szalaggal kell eldolgozni, tűzőgéppel fixáljuk, végül ráragasztjuk a tépőzárat. Bonyolultnak tűnik? Ha szeretnéd élőben megtanulni, akár azt is megteheted.

Nagyszabású programsorozat indult olyan lelkes fiataloknak, akiket saját egészségük mellett az egész bolygó jóléte is érdekli. A ReDesign Group és a Djuice országos környezetvédelmi turnéja során színes szakmai előadások, valamint a játékos tudásfelmérés várható a Föld ökológiai körforgásának működéséről. Az újrahasznosító sarokban pedig megtanulhatják a tetrapack pénztárca mellett más egyedi dísztárgyak, kiegészítők vagy akár ékszerek elkészítését „szemétből”, kidobásra ítélt, régi tárgyakból. Végül a résztvevők hivatalosan is Öko Nagykövetekké válnak, amiről oklevelet is kapnak.

Ma délután Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában lehet újat tanulni a környezetvédelemről és a fenntartható fejlődésről, november 14-én a miskolci Földes Ferenc Gimnázium, 15-én a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium, végül 30-án Budapesten a Berzsenyi Dániel Gimnázium várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik