Élet-Stílus

Napi 26 óra is kevés lenne

Szülinap, találkozó, fontos hívás: a többség ezenkívül még legalább két dolgot elfelejt a napi rohanásban.

Csoda, hogy manapság szinte alig bírunk meglenni az emlékeztetők nélkül? Rossz hír, hogy hiába a legmodernebb, legokosabb feladatlista-szerkesztő, még ez sem segít abban, hogy minden fontos teendőnket észben tartsuk. Legalábbis ez derült ki egy 2000 felnőtt részvételével végzett vizsgálatból.

Pedig sokan esküsznek az okos listákra, olyannyira, hogy még függővé is válnak tőle, sőt úgy érzik, az életük egy kész káosz lenne a határidőnaplójuk nélkül. Ennek ellenére a válaszadók 50%-a elárulta, hogy rendszeresen előfordul vele, hogy ütemezett fontos telefonhívást, e-mailt felejt el, de sokan vannak azok, akiknek a kolléga neve esik ki, és az sem ritka, hogy valaki hosszú perceket ül a számítógép vagy a mobil sötét kijelzője előtt, mert elfelejtette a jelszavát.

Ettől függetlenül az esetek nagy részében mégis a fontos telefonokról és e-mailekről felejtkezünk meg – pedig szinte egész nap ott motoszkálnak a fejünkben – ami csak újabb problémák forrása. Talán nem is kell részleteznünk, hogy egy-egy ilyen esetben csak a tűzoltás napokba telik.

A tanácsadók szerint az ilyen – a korral egyre súlyosbodó – feledékenységre nincs jó recept: a legbiztosabb megoldás az úgy nevezett „to do list”, no és persze az, ha – lehetőségeinkhez mérten – mindent azonnal megcsinálunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik