Élet-Stílus

Tökéletes illatfelhő a tökéletes partihoz

Nem elég csupán a fényeket, a zenét, a vendégeket alaposan megválogatni, az illatok legalább annyira fontosak!

Ha belépünk egy helyiségbe, orrunk azonnal működésbe lép, és felméri, mi vár ránk, hogy fogjuk érezni magunkat. Egy pékség legjobb cégére az áradó kenyérillat, de vajon egy divatbemutatónak vagy egy királyi esküvőnek milyen szaga van?

Ezt talán a brit Jo Malone cég tudja, akik a pletykák szerint felelősek voltak az áprilisi, nemes frigy illataiért, de ők adták meg Victoria Beckham bemutatójának bukéját is a New York-i Divathéten, lime-bazsalikom és mandarin, valamint grapefruit illatgyertyákkal. Jonathan Saunders és Roksanda Ilincic londoni show-in is ők feleltek a szaglószervek jó közérzetéért, írja a London Evening Standard.

„Ha beillatosítasz egy helyiséget, azzal tökéletesen meg tudod változtatni az atmoszférát, csak attól függ hogyan, hogy milyen illatot választasz. Épp úgy, mint azzal, amilyen világítást, zenét vagy dekorációt választasz. Hiszen az illat az érzéki tapasztalatoknak egy másik kritikus eleme, ami feldobhatja a hangulatot” – jelentette ki Amanda Morgan, a francia parfümház, a Diptyque igazgatója, amely Antonio Berardi és Christopher Kane bemutatóit illatosította.

A Hír24 megkereste Makány Márta divattervezőt (képünkön), hogy akár ő maga vagy valamelyik kollégája alkalmazott-e hasonló „trükköt”, de nincs tudomása ilyenről: „Természetesen egyre divatosabb az úgynevezett holisztikus marketing, illetve kommunikáció, amely azt tűzi ki célul, hogy valamennyi érzékszervre hassanak, de itthon ez nem jellemző egyelőre. Ennek többek között pénzügyi okai vannak, de megszervezni sem egyszerű” – árulta el.

Azért te magad nyugodtan lophatod az ötletet! Ha például baráti társaságot hívsz az otthonodba: egy csendes, beszélgetős estéhez tökéletes választás lehet a L’Occitane Spicy Cinnamon Candle-je, amelynek fahéj illatát egy kis gyömbér varázsolja pikánssá. Ha csupán egyszemélyes a vendégsereg, de őt nagyon szeretnéd elvarázsolni, próbáld ki az Oriflame Ezeregyéjszaka illataromáját bambuszpálcával, amelyben a mandarin, a jázmin és a pacsuli aromája ötvöződik.

Ha pedig a házibulit szervezel, vesd be a Body Shop Body, Room and Linen illatosítójának zöld tea és citrom illatát. Nem fogja hagyni leülni a hangulatot: a zöld tea és a citrom friss aromája adja meg a kezdőhangot, de a gyöngyvirág és a jázmin teljesíti ki, az orchidea és a fás jegyek pedig a buli végéig is kitartanak majd. Ami pedig még különlegesebbé teszi, hogy nem csak a lakásodba, de a párnádat, sőt, saját magadat is beszórhatod vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik