Tech

Ez a mobil illatosabb Nálad

A mobilok és okostelefonok minden fejlődése ellenére a Fujitsu úgy érezte, a jelenleg kapható készülékekből valami még hiányzik: a parfüm chip.

Mert attól, hogy lehet vele telefonálni, SMS-ezni, netezni és fényképezni, egy mobil nyilván mit sem ér, ha nem elég illatos. Ezt a hiányosságot orvosolja a képen is látható Fujitsu F-022, ami egy nyilvánvalóan tátongó piaci rést próbál betömni.

A csillogó kagyló fedőlapján két karátnyi cirkónia kő van elszórva, de a trendiség és divatosság itt nem áll meg: a 8,1 megapixeles kamerát ugyanis “gyönyörű bőr” üzemmód egészíti ki szoftveresen, ami – legalábbis feltételezzük -, hogy a legdurvább kiütéseket is képes kifotosoppolni, mire a fénykép a Facebookra kerül.

Azonban a valódi ékkő nem magán a mobilon, hanem a külön felcsatolható kis telefon-ékszeren belül helyezkedik el – a parfüm chip, amit (az egyéniesítés jegyében) a magunk által kiválasztott illattal láthatunk el.

Viszont ha valaki most lett szerelmes a mobilkommunikációban rejlő technikai újításokba, el kell, hogy keserítsük: a telefon egyelőre csak Kínában fog megjelenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik