Élet-Stílus

Amitől a futás izgalmas lesz

Tudjuk mit csináljon az, aki futás közben halálra unja magát.

Egyszerű: rajzoljon. És hogy mégis mivel? Erre is van válaszunk, egész egyszerűen a telefonjával. Az okostelefonok egyik hasznos tulajdonsága, hogy képesek követni a mozgásunkat, nem véletlen, hogy ma már egymást érik azok az alkalmazások, amik aktív sportolóknak segítenek: mérik a sebességet, számolják a kilométereket, sőt az elégetett kalóriákat is.

Egy-egy ilyen alkalmazás arra is jó, hogy nyomon kövessük a futás közben megtett útvonalunkat is. Ez a többségnél – főleg azoknál, akik ugyanazon az útvonalon járnak – meglehetősen egyhangú. A figurerunning ezen változtat, méghozzá úgy, izgalmas rajzversennyé varázsolja a futást. A résztvevők kitűzhetik maguk elé, hogy a szokásos 8-9-10 kilométer alatt kisnyulat, békát vagy épp focizó gyereket rajzolnak. A cél, hogy meg is valósítsák.

A figurerunning ötlete egyébként két holland nő, Willempje Vrius és Leonieke Verhoog fejéből pattant elő, akik a közösség erejét nemcsak a rajzok elkészítéséhez szeretnék felhasználni, hanem ahhoz is, hogy kedvenc sportjukból a 2016-os riói játékokra olimpiai sportágat csináljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik