Élet-Stílus

Itt a futás napja

Jön a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál.

Az október 2-ai 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál országos és nemzetközi esemény, melyre Magyarország valamennyi megyéjéből, illetve külföldről érkeznek résztvevők. Ezen az eseményen futva vagy gyalog gyönyörködhetünk Budapest legszebb részeiben. Az eseményen a 42 kilométeres maraton mellett számos futótávon indulhatnak a nevezők, a legnagyobb kihívást kínáló hosszú távoktól kezdve a családi futásig.

A 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválhoz kapcsolódóan több programot és akciót is szervez a BSI. A SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon hagyománya van a jótékonysági akcióknak, adománygyűjtéseknek. Idén a Budapest Sportiroda-BSI a Magyar Vöröskeresztnek és négy különböző alapítványnak nyújt lehetőséget az adománygyűjtésre október 2-án, az ország legnagyobb futóeseményén. A szurkolói program és kulturális intézményekben igénybe vehető kedvezmények mellett kiállítók, sportbemutatók szerepelnek a budapesti nemzetközi maraton kapcsolódó eseményei között.

„Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben az Operaházzal is együttműködünk: a dalszínház látványos zenei produkcióval köszönti a futókat az épület erkélyéről, e mellett két 5 fős csapatuk is nevez. Az útvonal 20 zenei pontja közül pedig az egyiken többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar vonósnégyese játszik majd. Mindezt a „Klasszikusok a klasszikus távon” szlogenünk jegyében szervezzük” – mondta Kocsis Árpád, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztivál versenyigazgatója.

Szurkolói program – csatlakozz te is!

A BSI szeretné elérni, hogy az útvonal mentén is minél többen szurkoljanak a futóknak, ezért kijelöltek Budapesten 4, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető szurkolói pontot – Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út sarok; Kossuth Lajos tér; Pesti alsó rakpart Dráva utcai fordító; Szent Gellért tér –, és az ott kihelyezett ládákba bedobott szurkolói kártyával (és csak ott) szavazni lehet a legjobb futóra. A nyertes futó ingyenes indulást kap a BSI eseményein 2012-re, a szavazatukat leadott szurkolók között pedig értékes nyereményt sorsolnak ki.

A 42 kilométeres maraton mellett számos futótávon indulhatnak a nevezők, a legnagyobb kihívást kínáló hosszú távoktól kezdve a családi futásig. A legrövidebb távokra a szurkolók is bátran beállhatnak!
A klasszikus Maratont (42 195 m) vagy a 30 kilométert a gyakorlottabbaknak ajánljuk.
A maratoni táv teljesíthető váltóban is, 5 fős Ekiden Váltó (12,5 km – 10 km – 6,1 km – 4,6 km – 9 km), vagy a 3 fős Maraton Staféta (12,5 km – 20,7 km – 9 km) várja a csapatokat.
Aki rövidebb egyéni kihívásra vágyik, a Minimaratonon 7, a Maratonkán 3,5 kilométert futhat vagy gyalogolhat.
A kisebbek, családok és az idősebbek számára ideális lehet a 3,5 kilométeres Gyaloglás vagy a 600 méteres SuperShop Családi Futás.

A legrövidebb távokra a szurkolók is bátran beállhatnak!

Bővebb információ az eseményről: ITT.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik