Élet-Stílus

Megújul a füstös ital

Még férfiasabb külsőt kapott a Jack Daniel's, a közkedvelt ital idén már az új üveggel került fel a világ vezető márkáinak TOP 100-as listájára.

A minősége nem változott, csak a külseje: rajongói mostantól szögletesebb formában találják meg a Tennessee Whiskey-t. A Jack Daniel’s üvege az évek során már többször öltött új formát és idén ősszel ismét új „testet” kapott: a dizájn ezúttal jóval karakteresebb és letisztultabb lett, a négyszögletes forma azonban megmaradt, hiszen ez az aranysárga ital védjegye immár a 19. század vége óta. Jack Daniel szelleme ismét megihlette a tervezőket, akik megfogadták híres mondását: „egyenes emberhez egyenes üveg illik”. Az új üveg megjelenésével egy időben a márka idén is bekerült az amerikai TOP 100 brand – a legsikeresebb 100 márkát felvonultató – listára. Az égetett szeszek között ráadásul az első lett.

Mind az új, szögletesebb üveg, mind a listán elfoglalt hely egyfajta virtuális tisztelgés Jack bácsi előtt, aki idén lenne 161 vagy 165 éves – ugyanis nem lehet tudni, pontosan mikor jött világra, mivel Jasper Newton „Jack” Daniel születési adatai a tűz martalékai lettek, amikor leégett a városháza. Azt viszont pontosan lehet tudni, hogy október 10-én volt 100 éve, hogy elhunyt vérmérgezésben: dühében belerúgott egy széfbe, amit nem tudott kinyitni, és sérült lábujján a seb elfertőződött.

Igyunk hát Jack bácsi tiszteletére egyet, ha pedig nem szeretjük töményen a whiskey-t, készíthetünk például egy Jack and Gingert: hozzávalók: 1 rész Jack Daniel’s® Tennessee Whiskey, 3 rész gyömbérsör. Még több koktélreceptet találhatunk a nemes nedű honlapján!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik