Élet-Stílus

Az Onyx séfje a szakácsolimpia magyar résztvevője

Széll Tamás a 2013-as januári döntő előtt hat hétig gyakorolhat egy európai vendégséf oldalán.

A Bocuse d’Or nemzetközi szakácsolimpiát Paul Bocuse francia mesterszakács alapította, aki világhírét a saját maga által kitalált fekete szarvasgomba levessel alapozta meg. Bocuse az ételkülönlegességet először egy elnöki vacsorán tálalta fel az Elysée Palotában az akkori francia elnöknek, Valéry Giscard d’Estaing-nek.

Az, hogy ki képviselheti Magyarországot a rangos gasztronómiai eseményen, október 11. és 14. között dőlt el: a Hungexpón tartott Hoventa 2011 nemzetközi szálloda-, vendéglátó-ipari és gasztrotechnikai kiállításon tartották a magyar versenyt, amit az Onyx étterem sous-séfje Széll Tamás nyert.

A döntőt kétévente – legközelebb 2013. január 29-30-án rendezik, Lyonban Európa, Ázsia és Amerikai legjobb szakácsainak részvételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik