Élet-Stílus

Idén a barackpálinka lett a kedvenc

Az esős és hideg időjárás ellenére, több mint 20 ezren látogattak ki az V. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválra.

A vendégsereg összesen 26 magyar pálinkakülönlegességet, orosz ízeket és országkolbászt kóstolhattak. Idén először a Budai Várban megrendezett fesztivál egyik új helyszínén, az Oroszlános udvarban is, ahová a kiérkezők asztalt is foglalhattak.

A rendezvény külföldi díszvendége ezúttal Oroszország volt: az érdeklődők ízelítőt kaphattak a legfinomabb orosz vodkákból és ételekből, többek között azokból is, amelyek minden orosz család asztalán terítékre kerülnek.

Az Almárium Bisztró – neves séfek összefogásával – idén az Országtorta mintájára elkészítette a fesztiválra a szürkemarha- és mangalica hússal töltött, egyedi fűszerezésű „országkolbászt”, ami kivételes sikert aratott. A négy napos fesztivál alatt a kilátogatók kedvenc pálinkája a barack lett, ami egyben a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál főszereplő gyümölcse lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik