Élet-Stílus

A céges ivászatnak mindig rossz a vége?

Egy olyan környezetben, ahol általában nem iszunk, nehezebben fogjuk vissza magunkat.

A céges bulikon azok se érezhetik magukat biztonságban, akik amúgy remekül bírják az alkoholt. Arra, hogy egy ilyen rendezvényen miért végzi a többség csúnyán elázva, a kutatóknak van magyarázatuk is. A dolog nyitja a környezetben van: a munkahelyen ugyanis a többség egyáltalán nem fogyaszt alkoholt.

A Birminghami Egyetem tudósai szerint, amikor ilyen környezetben kezdődik az ivászat, akkor nehezebben tudjuk kontroll alatt tartani a viselkedésünket. Ezért lehet az, hogy a céges buli végén még a legvisszafogottabb, legcsendesebb kollégából is bulihuligán válhat, aki olyasmiket tesz és mond, amit senki nem gondolna róla.

A kutatók szerint az ismerős, baráti környezetben nehezebben veszítjük el a kontrollt, mert az agyunknak nem kell annyi felé figyelnie, mint mondjuk a munkatársaink és a vezetőség előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik