Élet-Stílus

Mit egyen a kismama?

A magzat fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy miből mennyit eszik a kismama.

Bár nem kell kettő helyett enniük, az általánosságban elmondható, hogy a kismamák energiaigénye a várandósság alatt nő. A szakértők szerint napi 300 kalóriával többet kellene a szervezetükbe juttatniuk, ami a terhesség első időszakában különösen nehéz. Az ilyenkor jelentkező hányinger, hányás nagyban megnehezíti a kismamáknak a helyes és rendszeres táplálkozást.

Mostanában nemcsak a rosszullétek befolyásolják azonban, mennyit eszik a kismama. Sok várandós nő tart az elhízástól, ezért nem figyelnek eléggé a rendszeres táplálkozásra. A szakértők szerint az aggodalom teljesen alaptalan: kis odafigyeléssel és tudatosan összeállított, egészséges étrenddel a kismama és a baba is hozzájut a megfelelő tápanyaghoz, és az elhízástól sem kell félni.

A szakértők szerint a változatos, rostban, kalciumban és vitaminban gazdag ételek mellett a várandósoknak alacsony zsír- és cukortartalmú ételeket ajánlatos választaniuk. Fontos, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt, emellett vasban, béta-karotinban és folsavban gazdag ételeket fogyasszanak.

Olvasson a témában még többet itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik