Élet-Stílus

Mindenkiben lakik egy vámpír

Tévedés, hogy a fiatalokat csak a True Blood-sorozat és az Alkonyat-filmek óta érdeklik a vámpírok.

Tény, hogy a téma népszerűsége a vámpíros filmeknek köszönhetően az utóbbi néhány évben ugrásszerűen emelkedett, ám az is tény, hogy a vámpírok már igen régóta érdeklik a fiatalokat. A vámpírok már Bram Stoker 1987-es Drakula regénye óta a legnépszerűbb irodalmi karakterek közé tartoznak, igaz rajongani csak az utóbbi években kezdtek értük.

Ma már kultusza van a vámpírok imádatának, sőt bűncselekmények kötődnek a fikciós lényekhez. Legutóbb egy amerikai fiú váltott ki óriási felháborodást, akit amiatt tartóztattak le, mert betört egyik szomszédjához és megpróbálta kiszívni a vérét. Hasonló esetekből a rendőrségi nyilvántartások szerint egyre több van.

Anne Rice szerint, akinek Vámpírkrónikák című regénysorozata már 1970 óta babonázza meg a horror szerelmeseit, mindenki ismeri a magány és az elidegenedés érzetét, azt a titkos önmagát, amit fél kitenni mások ítéleteinek. Ezzel szemben a pszichológusok inkább úgy vélik, hogy a fiatalok azért vonzódnak a vámpírokhoz, mert ezek a lények örökké élnek, gyönyörűek és erősek. A mostani vámpírok ráadásul vonzóak, barátságosak és divatosak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik