Élet-Stílus

Kínában sztárok vagyunk [PingHong blog]

Szabó Zsanett

2011. 08. 11. 12:37

Nem új hír, hogy pár napja megnéztük az igazi Kínát. Az viszont igen, hogy imádtak bennünket.

Korábban a témában:

A metróban kezdődött minden. Lopott és elkapott kósza pillantásokkal, egy-egy másodpercnyi rábambulással, amit az ember nem is vesz észre, pláne, ha ki van akadva azon, hogy miért világítják át a táskáját a metrón.

Már említettem vala, hogy elutaztunk a Window of the World fantázianévvel ellátott parkba. Megnéztük a térképet, kijelöltük a tervezett utunkat, és elindultunk Világot látni. Séta közben megint csak azon kapom magam, hogy néznek. Nézzenek – gondoltam magamban, hiszen mi is azért vagyunk itt, hogy nézelődjünk. Ám! Egyszer csak odalépett kedves jó barátomhoz egy illető, hogy olyan ritkán látnak külföldieket, szeretne egy közös képet vele. És vigyorgott mint a vadalma.

0tib (pinghong blog, )

Persze, miért ne? Azt ugyan nem tudjuk, hogy az emberi agy mely szegletéből jön az effajta kívánalom, és hogyan jut el a nép egyszerű gyermeke arra a pontra, hogy odamenjen valakihez és fotót kérjen csak azért mert külföldi ( a metrós kaland után már nem lepődünk meg semmin) de persze, kedves nyugati emberek vagyunk, mi köszönjük a lehetőséget.  A fotó elkészült, majd csere, jött  a haver is a biztonság kedvéért.

Persze ez igazán feldobta a napunkat, akaratlanul is elkezdtük figyelni a környezetet. Hümm. Konkrétan bámultak bennünket a parkban, ha megálltunk pihenni kicsit, mások is megálltak, sutyiban fotóztak és folyton mosolyogtak. Kisvártatva hozzám is odajöttek fotót kérni, de a kedves jó barátomnak is volt még feladata bőben. El is vicceltük a napot azzal, hogy milyen jó kis munkahely lenne ez.

Összességében és legőszintébben mondva, nem tudom mire vélni a dolgot. Se túl szépek nem vagyunk és pénzt sem osztogattunk, de Kínában egy napra sztárok voltunk, és ez a lényeg!:)

Múzeumokról, az utca népéről és a kulturális szokásokról a Facebookon talál képeket és videókat.
A legfrissebb feltött videó a Hongkong Science múzeumban készült, gyerekek fűrészelnek vaslemezt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.