Élet-Stílus

Három óra alatt a Világ körül [PingHong blog]

Kinéztem az ablakon, ami a Világra mutatott, és nagyon tetszett. Képes, videós anyag, folyamatosan bővülő tartalommal.

Előző cikkemben már leírtam, hogy Hongkongból hogyan lehet eljutni a Window of the Wolrd parkba. A belépő mindössze 140 RMB (yuan), ami 170 HKD, ami 1675 Yen, ami 4080 forint, ami még kifizethető az élményért.

Érkezésünkkor kis felfordulást tapasztaltam, látszott, hogy gőzerővel dolgoznak valamin. A WotW (a park, a szerző mozaikja) ha minden igaz , 130 reprodukciót tartalmaz és 118 hektáron terül el, tehát nem kicsi. Az érdekes és az egyes országokra jellemző miniatűrök java 1:15-ös méretarányban látható, de létezik 1:5-ös és 1:1-es másolat is.

Lássuk be, hogy ezt a hatalmas területet bejárni nem kis időbe telik, tényleg embert próbáló feladat, nemcsak nekem, ‘fiatalos és edzett’ elszánt amazonnak, de bárkinek a világon. Minden percben hálát adtam az árnyas vagy felhős részeknek, mert konkrétan aznap olyan meleg volt, hogy beleégett az árnyékom a betonba. Még jó, hogy segítségünkre volt ez a jégkásaszerű finomság, ami darált jégből és gyümölcslekvárból állt. (Ezt otthon is be kellene vezetni, mert dögös és menő, ráadásul otthon nincs olyan meleg, hogy némi vodka-spricc az ember egészségére menne.)

A parkot hat régióra osztották fel: Európa, Ázsiai, Óceánia, Afrikai, Amerika és egyéb régiók. Az alant látható képek nagyjából sorrendben leszenk. Egyes replikák igen jók voltak, mások azonban hagytak kivetni valólt maguk után. Ez már csak ilyen, nyilván sosem lehet elég a pénz, ha az ember fel akarja építeni a világot.

De kezdjük az elején. Amikor feljövünk a metróból, még nem is sejtjük, hogy a Világ egyik nevezetességéből törünk a felszínre. Íme a Louvre egyik háromszöge.

A bejárat és a környéke igazi színes forgatag, felüdülés volt kijönni a zord, szigorú metróból.

A kavalkád rögzített pillanata, éppen eltévedésben voltam és nem volt jobb dolgom. Át kellett éreznem, hogy milyen útlevél és használható pénzösszeg nélkül a lehetőségeimen gondolkodni, miközben az emberek furcsán méregetnek. (ez egy következő cikk lesz… előljáróban annyit, hogy elég menő a nyugati ember Kínában.) 

Aztán persze megkerültem és elindultunk a parkba. Azért még visszapillantottam a latolgatás helyszínére…

Nem szeretnék minden képhez bárgyú szövegeket írni, tehát most jöjjenek a képek, és ha eszembe jut valami, akkor majd mondom.  (A Facebookon is lehet kérdezni, úgy talán könnyebb is a dolgom.)


Indonéz érdekesség.


Angkor Wat, Kambodzsa.


Indonézia, akinek jó a szeme kiveheti, hogy ez mi.


pálmafákkal.


Japán.


Japán kert.


ez is.


Japán.


Taj-Mahal.


Ezt nem tudom, de jól nézett ki:).


Sydney Opera


Maori ház


Holland szélmalom.


Saint-Mischell, Normandia.


Mount Rushmore és a Capitol.


Jefferson emlékmű.


Egyiptom és virágos teve.


á lá france.


Eiffel-torony és eljegyzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik