Élet-Stílus

Az áfonya is szupergyümölcs

Már napi egy adag is segíthet megelőzni a daganatos betegségeket.

A ma már nagyon közkedvelt „szupergyümölcs” jelzőt azok a gyümölcsök kapják, melyek tápanyagokban és vitaminokban kimagaslóan gazdagok. A szó egy 2005-ben felbukkant marketingkifejezés: néhány évvel ezelőtt még azokra a gyümölcsökre használták, amikből a magas tápanyagtartalmú gyümölcsleveket készítették.

A szupergyümölcsök – legyen az gránátalma, nóni vagy szőlő – közös tulajdonsága, hogy tápértéküknek, antioxidáns hatásuknak köszönhetően jó hatással vannak az egészségre, csökkentik a különféle betegségek kialakulását. Ehhez a társasághoz csatlakozott most az áfonya is, melynek magas C-vitamin és antioxidáns tartalma elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A jótékony hatást már napi egy adag kiváltja, a rendszeres fogyasztás pedig hozzájárul az erek, a szív, sőt a szem egészségének megőrzéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik