Élet-Stílus

12 Magyarországot töltenek meg a depressziósok

A nőket világszerte jobban fenyegeti a betegség.

A ScienceDaily ismeretterjesztő portál cikke szerint ma a világon legalább 121 millió ember szenved depressziótól, aminek kialakulásáért elsősorban a partner elvesztése, a magány és a kilátástalanság tehető felelőssé. A betegséget a szakértők szerint nagyon komolyan kell venni, kezeletlen, legsúlyosabb formájában ugyanis öngyilkossághoz vezethet.

A betegek egy része egyáltalán nem kér segítséget, nem fordul orvoshoz tüneteivel, így az sem meglepő, hogy a betegség, súlyos formájában évente emberek százezreinek haláláért felelős. A szomorúsággal, az örömérzet elvesztésével, a csökkent önértékeléssel, alvás- és evészavarokkal járó betegség meglepő módon Franciaországban fordul elő leggyakrabban: itt a lakosság több mint 30%-a panaszkodik arra, hogy élete során legalább egyszer átél egy depressziós epizódot.

A világméretű felmérés tanúsága szerint nincsenek sokkal jobb helyzetben az Amerikaiak és a Hollandok sem, míg a legkevesebb depressziós a felmérés szerint Kínában van, ahol a lakosságnak csupán 12%-a vallott úgy, hogy volt már életében depressziós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik