Élet-Stílus

Divat a csoportos öngyilkosság?

A 90-es évek óta folyamatosan növekszik az ilyen esetek száma.

A vasárnapi kettős öngyilkossághoz hasonló esetek sajnos nem ritkák. Ahogy arról korábban szóltunk, Budaörsön egy lezárt autóban egy 21 és egy 19 éves lány holttestét találták meg, akik a szakértők szerint halálos klórgázt szívhattak magukba a csomagtartóban lévő vödörből, amiben meszet és sósavat kevertek össze.

A csoportos öngyilkosságok a 90-es évektől kezdtek egyre népszerűbbek lenni, főleg Japánban, ahol feltűnően sok az öngyilkos: majdnem minden ötödik japán felnőtt megpróbált már végezni magával, a számok ráadásul az utóbbi évtizedben is folyamatosan romlottak. 2000-ben már külön honlapok írtak arról, hogyan lehet a legkönnyebben öngyilkosnak lenni.

Gyakori, hogy a csoportos öngyilkosok még csak nem is ismerik egymást, egy kifejezetten ilyen céllal létrejött honlapon találkoznak és ott beszélik meg a pontos részleteket. Japánban a legnépszerűbbek a szén-monoxiddal vagy széngázzal kapcsolatos módszerek voltak, Amerikában ezzel szemben a csoportos öngyilkosok már inkább háztartási vegyszerekből fejlesztettek gyilkost gázt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik