Közélet

Kínhalált haltak az öngyilkos barátnők

A 21 éves budaörsi és a 19 éves bicskei lány magára zárta a kocsit, és sósavat öntött egy meszesvödörbe. A rendőrség vizsgálja, hogy voltak-e segítői a fiataloknak.

Mint arról korábban beszámoltunk, két fiatal lány holttestét találták meg Budaörsön egy autóban vasárnap reggel. Az elsődleges megállapítások szerint a 19 és a 21 éves lány öngyilkos lett, halálukat mérgezéses fulladás okozta.

A rendőrség hétfőn büntetőeljárást indított, hogy kiderüljön, segített-e valaki a két lánynak tettük végrehajtásában – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea szerint a szakértők és a nyomozók jelenleg a két lány kapcsolatrendszerét térképezik fel.

A Bors információi szerint, a lányok akarták ugyan tettüket, de nem ilyen halált terveztek. Erre utal, hogy a kocsi csomagtartójába helyezett vödörben az érdi tűzoltók meszet és sósavat találtak, az autó ablakába azonban a lányok a következő figyelmeztetést tették ki: „H2S Halálos gáz van a kocsiban, ne nyisd ki, mert meghalsz.” A jelzett hidrogén-szulfid kis adagban záptojás szagú vegyület, nagyobb koncentrációban viszont leblokkolja az orrban a szaglóidegeket, s néhány lélegzetvétel után bénítja a légzést, vagyis gyorsan öl. A klórgáz viszont nem ilyen – írja a lap. Így előfordulhat, hogy a fiatalok azt hitték, hogy hidrogén-szulfidot lélegeznek be.

Végh József kriminálpszichológus szerint érzelmi azonosság lehetett a két lány között, erre utal, hogy egyedül nem mertek lépni, és közösen követték el az öngyilkosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik