Élet-Stílus

Ezért nem volt hülyeség a Farmville

A kertészkedés például hatékonyabbá teheti a depressziósok terápiáját.

A depresszió napjaink egyik legtöbbet vitatott betegsége: sokszor még abban sem értenek egyet a szakértők, hogy valóban betegségről van-e szó. Egyre többet hallani – a gyógyszeres kezelések melletti – alternatív gyógymódokról is, melyek közül a kertészkedés lehet az egyik valóban hatásos. Az orvosok ugyanis észrevették, hogy a zöldségek, gyümölcsök termesztése jót tesz azoknak, akik valamilyen depressziós tünettől szenvednek.

Az orvosok meg vannak győződve, hogy a házi kiskert főleg azokon segít, akik úgy érzik, kicsúszott a kezükből az irányítás. A saját kis ültetvényükön viszont ők döntik el, mikor locsoljanak, mikor ültessenek, ahogy azt is, mit tegyenek, ha elromlik az idő. Ettől a betegek úgy érezhetik, igenis számít, amit csinálnak, ráadásul kézzel fogható eredménye van.

A Farmville, a Facebook egyik különösen népszerű alkalmazása, melynek lényege az volt, hogy egy virtuális gazdaságot kellett működtetni, vetéssel, aratással, az állatok etetésével az interneten, azokhoz is elhozhatta a saját veteményes élményét, aki otthon az erkélyen nem szívesen vágott volna bele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik